Skip to main content

Μπέος για επεισόδιο με μέλη της ΚΝΕ: Γραφικά κομματόσκυλα, ας ασχοληθούν με κανένα φεστιβάλ

«Δήθεν σπεύδουν να βοηθήσουν εθελοντικά, κάνουν κανα τσιγάρο χαζολογώντας και μετά από μια ωρίτσα αποχωρούν με το κομματικό ένσημο της μέρας», ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου μετά το χθεσινό επεισόδιο

Με βαρείς χαρακτηρισμούς απάντησε ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στο επεισόδιο που είχε την Τρίτη με μέλη της ΚΝΕ και οργισμένους κατοίκους στην περιοχή των Παλαιών.

«Δυστυχώς δεν λείπουν και τα γραφικά κομματόσκυλα, οι γνωστοί – άγνωστοι, που δήθεν σπεύδουν να βοηθήσουν εθελοντικά, κάνουν κανά τσιγάρο χαζολογώντας και μετά από μια ωρίτσα αποχωρούν με το κομματικό ένσημο της μέρας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Αχιλλέας Μπέος για όσα συνέβησαν την Τρίτη.

«Νομίζουν ότι εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων θα κερδίσουν κάτι. Ας πάνε κάπου αλλού, ας ασχοληθούν με κανά φεστιβάλ, γιατί εμποδίζουν τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους», καταλήγει για το επεισόδιο ο δήμαρχος Βόλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Βόλου

«14 μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς στην περιοχή των Παλαιών. Προτεραιότητα να φύγουν λάσπες και σκουπίδια, και θα ακολουθήσουν οι καθαρισμοί υπονόμων. Όσοι έχουν πρόβλημα διαμονής, λόγω ζημιών στα σπίτια τους, ας επικοινωνούν με τον δήμο Βόλου στα τηλέφωνα που έχουμε δώσει για να φιλοξενηθούν. Δυστυχώς δεν λείπουν και τα γραφικά κομματόσκυλα, οι γνωστοί – άγνωστοι, που δήθεν σπεύδουν να βοηθήσουν εθελοντικά, κάνουν κανα τσιγάρο χαζολογώντας και μετά από μια ωρίτσα αποχωρούν με το κομματικό ένσημο της μέρας. Νομίζουν ότι εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων θα κερδίσουν κάτι. Ας πάνε κάπου αλλού, ας ασχοληθούν με κανα φεστιβάλ, γιατί εμποδίζουν τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους».

Το επεισόδιο

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Παλιού Λιμεναρχείου, όταν ο δήμαρχος Βόλου εμφανίστηκε στο σημείο με μηχανήματα έργου, που απομακρύνουν κατεστραμμένες οικοσκευές, τις οποίες έβγαλαν οι κάτοικοι στους δρόμους.

Διαβάστε: Βόλος: Ο Μπέος λογομάχησε με πολίτες που τον εξύβρισαν - Ένταση με εθελοντές του ΚΚΕ (vid)

Στη συνοικία συνάντησε εθελοντικές ομάδες της ΚΝΕ, που καθαρίζουν και μαγειρεύουν για τους κατοίκους, μαζί άλλες ομάδες πολιτών από τον Βόλο. «Το ΚΚΕ είναι εδώ και καθαρίζει, ο δήμος που είναι;» τον ρώτησε ένας νεαρός, σύμφωνα με το gegonota.news, με τον Αχιλλέα Μπέο να αντιδρά, λέγοντας στους χειριστές των μηχανημάτων: «Πάμε να φύγουμε ρε, να τους καθαρίσει το ΚΚΕ».

Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν για λίγη ώρα, με τον κ. Μπέο, εμφανώς ενοχλημένο από την κριτική κατά του Δήμου Βόλου, να ζητάει από τους παρευρισκόμενους να βοηθάνε και να μην μιλάνε, με έναν πολίτη να του απαντάει, σε έντονο ύφος: «Τι λες ρε στα παιδιά, που πνιγόμασταν και μείναμε στο έλεος του Θεού; Τι λες ρε, που όλη μερα γυρνάς από κάμερα σε κάμερα και εμείς αργοπεθαίνουμε; ».

Ο Αχιλλέας Μπέος αποκάλεσε τον πολίτη «νούμερο», εκείνος τον είπε «μαλ... χοντρό» και, κάπου εκεί, το περιστατικό έληξε, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν, πριν «ξεφύγει» η κατάσταση.