Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Το διαδραστικό εικαστικό εγχείρημα της Marian Wijnvoord “Living Room Project” ξεκινάει στις 16 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

Πόσες φορές έχετε επιθυμήσει το έργο τέχνης που βλέπετε σε μια έκθεση να βρισκόταν στο σαλόνι σας; Και πόσες φορές είχατε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να δείτε τον προσωπκό σας χώρο - ένα σημείο του σπιτιού σας - να γίνεται δημόσιος και να βρίσκει τη θέση του σε μια εικαστική έκθεση;

Το διαδραστικό εικαστικό εγχείρημα της Marian Wijnvoord “Living Room Project” υπόσχεται να δώσει και τις δύο αυτές ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν. Και μέσα από την τριπλή της δράση, η οποία περιλαμβάνει έκθεση, περφόρμανς και φωτογραφία, να θέσει καίρια ερωτήματα σχετικά με τη σχέση του χώρου έκθεσης και του έργου τέχνης.

Το “Living Room Project” που εντάσσεται στο κεντρικό πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ξεκινά με μια ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ολλανδής ζωγράφου, που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους για έναν μήνα το έργο που προτιμούν, κι ενώ ο εκθεσιακός χώρος θα αδειάζει η καλλιτέχνις θα φωτογραφίζει τις δημιουργίες της στις νέες τους προσωρινές κατοικίες. Το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί με μια έκδοση που θα παρουσιάζει όλα τα στάδια, τα οποία μαρτυρούν το πέρασμα από τον δημόσιο χώρο στον ιδιωτικό και αντίστροφα.

Στόχος μέσα από την τριπλή αυτή δράση είναι να τεθούν προς συζήτηση - και γιατί όχι να απαντηθούν - ερωτήματα σχετικά με το:

Τι απομένει από τα προσεκτικά κατασκευασμένα κριτήριά μας, όταν κάποιο έργο βρίσκει νέα στέγη στην ιδιωτικότητα του σπιτιού; 
Ποιοι νέοι κανόνες ερμηνείας της έκθεσης αναδεικνύονται σε αυτό το νέο πλαίσιο; 
Ποιος είναι ο αντίκτυπος των δύο διαφορετικών εκθεσιακών περιβαλλόντων πάνω στα ίδια τα έργα; 
Ο ρόλος του κοινού παίζει καταλυτικό ρόλο στον διάλογο που επιδιώκει το “Living Room Project” της Marian Wijnvoord σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται και παρατηρείται η τέχνη, προβάλλοντας ιδιαιτέρως τη σημασία που έχει το περιβάλλον έκθεση της.

Διάρκεια: 16 Νοεµβρίου 2017 – 14 Ιανουαρίου 2018

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-22:00, Δευτέρα κλειστά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ