Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: ΤΟ 2021 ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο συνιδρυτής της Microsoft εκτίμησε πως τέλη του 2021 θα υπάρχει ένα σχετικά αποδοτικό εμβόλιο σε μαζική παραγωγή, που θα παράσχει ανοσία παγκοσμίως.

Την εκτίμησή του πως η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει έως τα τέλη του 2021, οπότε και θα βρίσκεται σε μαζική παραγωγή ένα σχετικά αποδοτικό εμβόλιο, ανέφερε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, σε συνέντευξή του στον Economist.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επεσήμανε πως έρχονται εκατομμύρια θανάτων από την πανδημία της covid 19, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι θάνατοι δεν θα οφείλονται στην ίδια την νόσο του κορωνοϊού, αλλά στην πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες των χωρών.

Παράλληλα, καυτηρίασε την πολιτικοποίηση της αντίδρασης των ΗΠΑ απέναντι στον ιό, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας - κάποιες από τις οποίες τον εμπλέκουν - παράγοντες, που, όπως υπογράμμισε, έχουν καθυστερήσει τις προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας.

Προέβλεψε, δε, ότι θα υπάρξει τέλος στην πανδημία σχετικά σύντομα, εκτιμώντας ότι ως τα τέλη του 2021 ένα σχετικά αποδοτικό εμβόλιο θα βρίσκεται σε μαζική παραγωγή, παρέχοντας ανοσία σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχει ήδη δεσμεύσει πάνω από 350 εκατ. δολάρια στην μάχη κατά της πανδημίας. Ομως ο ίδιος σημειώνει ότι χρειάζονται περισσότερα. "Ολοι πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια για να δημιουργήσουμε το εμβόλιο, ώστε να γλυτώσουμε από τα τρισ. δολαρίων στα οποία εκτιμάται η οικονομική ζημιά της πανδημίας", υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ