Skip to main content

Βγήκαν τα τρακτέρ στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών: Πολύωρο μπλόκο από τους αγρότες (φωτο+videos)

Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν αποκλεισμένη την εθνική οδό για αρκετές ώρες

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών προχώρησαν το πρωί της Κυριακής αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής.

Σε μια κίνηση αποφασιστικότητας το υπάρχον μπλόκο που αριθμεί 120 τρακτέρ ενισχύθηκε με φορτηγά μελισσοκόμων και όλα τα αγροτικά μηχανήματα κατέβηκαν στην εθνική οδό και έκλεισαν τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Τροχαίας και από νωρίς το πρωί, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση των αγροτών για κλείσιμο της εθνικής οδού, τροχονόμοι εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Χαλκιδική, μέσω παραδρόμων. 

Image

Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν αποκλεισμένη την εθνική οδό για αρκετές ώρες στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν υποχωρούν καθώς, όπως λένε, δεν άκουσαν λέξη για τα προβλήματά τους, αναφέροντας ως παράδειγμα την ακαρπία στην ελιά, που φέρνει σε απόγνωση τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής.

Αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία των αγροτών από το μπλόκο των Μουδανιών, θα μεταβεί με περίπου 40 τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πολιορκήσουν το κτήριο του ΥΜΑΘ και να επιδώσουν στην ηγεσία του ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, θα συμμετέχουν με αντιπροσωπεία τους στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων την προσεχή Τρίτη στην Νίκαια όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:

 

Image

 

Image
Image