Skip to main content

Μπλόκο από τον δήμο στην παραχώρηση κτηρίου στην εκκλησία εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά

Το ζήτημα αξιοποίησης του κτηριακού αποθέματος εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου αφορά τον δήμο, λέει ο Δημήτρης Ασλανίδης

Μπλόκο στο αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως να της παραχωρηθεί το κτήριο της Ταξιαρχίας που βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά έβαλε ο δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης.

Το αίτημα της Μητρόπολης είχε υποβληθεί την περασμένη χρονιά προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και σήμερα επρόκειτο να γνωμοδοτήσει επί του θέματος σε συνεδρίασή της η Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτήριο είναι μισογκρεμισμένο, στο παρελθόν έχει καεί αρκετές φορές από αγνώστους που έβρισκαν καταφύγιο και είναι κοντά στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Σήμερα ο δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης αποφάσισε την απόσυρση του θέματος από την τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης, όπου θα συζητούνταν η παραχώρηση του εν λόγω κτηρίου, εμβαδού 498 τ.μ.. συμπεριλαμβανομένων και των ημιυπαίθριων χώρων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως το ζήτημα αξιοποίησης του κτηριακού αποθέματος εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου αφορά τον δήμο, ο οποίος και θα διαφυλάξει στο ακέραιο το δημόσιο συμφέρον. Όπως επισήμανε ο κ. Ασλανίδης, «είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι αφορά σε ενέργειες που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν» και τόνισε ότι το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης λόγω υπηρεσιακής συνέχειας. Ο κ. Ασλανίδης χαρακτήρισε άστοχο «να γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις, αποφάσεις και προνομιακή μεταχείριση αιτημάτων, από όποιον και αν προέρχονται.

«Η νέα διοίκηση του δήμου γνωρίζει και θα διαφυλάξει στο ακέραιο το δημόσιο συμφέρον και θα λάβει τις βέλτιστες αποφάσεις σχετικά με την αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου. Συγχρόνως, λαμβάνει σοβαρά όλες τις κατατεθειμένες στη δημόσια σφαίρα απόψεις και θα προβεί σε ορθολογικές σταθμίσεις», τόνισε.

Την πρόταση για την παραχώρηση του κτηρίου της Ταξιαρχίας φέρεται να είχε υποβάλει ο Μητροπολίτης Βαρνάβας παρουσία και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνης σε παλαιότερη επίσκεψή της στο Μητροπολιτική Πάρκο. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο Μητροπολίτης στόχος ήταν να λειτουργήσει το κτήριο της Ταξιαρχίας ως «Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό – Διοικητικό Κέντρο». Ακολούθησε το αίτημα της Μητρόπολης στο ΤΕΘΑ το οποίο με έγγραφό του προς τον δήμο Παύλου Μελά σημειώνει ότι «συμφωνεί για την άμεση ικανοποίηση τού υπόψη αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, καθότι η δημιουργία του Εκκλησιαστικού Πολιτιστικού – Διοικητικού Κέντρου θα αναβαθμίσει επιπλέον τον πολιτιστικό χαρακτήρα του Μητροπολιτικού Πάρκου».