Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΜΠΟΡΕΛ: Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε για τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Οι ψηφιακές τεχνολογίες και η στρατηγική πυξίδα είναι μεταξύ των θεμάτων, στα οποία θα εστιάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπως ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στη συνάντηση.

«Θα συζητήσουμε τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, στο οποίο πρέπει να δεσμευτούμε περισσότερο», σημείωσε ο Μπορέλ και προσέθεσε ότι «η στρατηγική πυξίδα είναι θέμα το οποίο συνδέεται με την ευρωπαϊκή άμυνα».

Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι θα υπάρξει συζήτηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ έρχεται εδώ», υπογράμμισε ο Μπορέλ σημειώνοντας ότι «είναι μια ευκαιρία για μια φρέσκια αρχή».

Παράλληλα, θα συζητηθούν τα ζητήματα του Αφγανιστάν, της Αιθιοπίας και του Λιβάνου.

«Σχετικά με τον Λίβανο, όλα τα ζητήματα είναι στο τραπέζι» ανέφερε ο κ. Μπορέλ. Επίσης σημείωσε ότι «η κρίση στον Λίβανο συνεχίζεται χωρίς καμία βελτίωση» επισημαίνοντας ότι «οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ