Skip to main content

Μπουτάρης: «Χάλια» για δύο χρόνια τα οικονομικά του δήμου

Στα απολύτως απαραίτητα θα περιοριστούν τα οικονομικά του δήμου τα επόμενα δύο χρόνια, τόνισε στη voria.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Χάλια» για δύο χρόνια θα είναι τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκη προέβλεψε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις που έκανε επί βουλγαρικού εδάφους, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια της νέας μονάδας του ομίλου «Καπνική Α. Μιχαηλίδης» στο Σαντάνσκι και απαντώντας σε σχετικό  ερώτημα της Voria.gr.

Ο δήμαρχος πιστεύει ότι πρέπει να γίνει και ο οικονομικός Καλλικράτης ώστε οι δήμοι να διαθέτουν οικονομική αυτοδυναμία και αυτοδιάθεση. Διευκρίνισε ότι πόρους για τα απολύτως απαραίτητα και τις αναγκαίες υποχρεώσεις του διαθέτει ο δήμος... «πέραν αυτού όμως τίποτε».

Ο ίδιος θεωρεί ότι ο δήμος πρέπει να έχει επιπλέον πόρους προκειμένου να τους διαθέτει για αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην πόλη. Άφησε να εννοηθεί μάλιστα ότι ο δήμος έχει εν αφθονία «μαύρες τρύπες». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο δήμος δεν πρόκειται να ανεβάσει τα δημοτικά τέλη.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι ο δήμος θα οργανώσει μια υπηρεσία, η οποία θα φροντίζει και θα επαγρυπνεί για προγράμματα από τα οποία μπορεί να αντλήσει κονδύλια απευθείας από την  ΕΕ, χωρίς να απαιτείται η μεσολάβηση της κεντρικής εξουσίας ή άλλων φορέων.