Skip to main content

Μπροστά τις μηχανές βάζει αύριο το Thess Carpooling

Η πρωτοβουλία για την εφαρμογή του συνεπιβατισμού στη Θεσσαλονίκη ξεκινάει αύριο Δευτέρα την εφαρμογή της και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν.

Αύριο Δευτέρα, ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης του Thess Carpooling, μιας πρωτοβουλίας συνεπιβατισμού η οποία γεννήθηκε πριν από λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη και την οποία ανέδειξε πρώτη με δημοσίευμα της η Voria.gr. 

Η λογική του συνεπιβατισμού, γνωστού και ως carpooling, είναι τα άτομα τα οποία πηγαίνουν προς μια κοινή κατεύθυνση να μοιράζονται το ίδιο αυτοκίνητο.

Ένας εκ των δύο υπευθύνων της πρωτοβουλίας, ο Γιώργος Νικολάου δημιούργησε ένα group στο Facebook για την προώθηση της ιδέας και πρότεινε την υλοποίηση της μέσω της HopIn, εφαρμογής carpooling για smartphones, η οποία φέρνει σε επαφή οδηγούς και επιβάτες που θέλουν να μεταβούν στο ίδιο σημείο και να μοιραστούν το όχημα μετακίνησης.

Έχοντας συγκεντρώσει έναν ικανοποιητικό αριθμό ατόμων στο group, όρισε ως ημερομηνία έναρξης του carpooling τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, με το σλόγκαν «Η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη αλλάζει».

Τα βήματα που προτείνει ο ίδιος είναι απλά:

- Εγκαθιστώ την εφαρμογή HopIn (δείτε εδώ) και κάνω επαλήθευση χρήστη
- Καταχωρώ σιγά σιγά τις διαδρομές μου
- Προσθέτω φίλους μου στην ομάδα Thess.Carpooling ή μέσω της εφαρμογής
- Φοράω το χαμόγελό μου, και 
- Έφυγα!