Skip to main content

Mundial: Στον τελικό μετά από 12 χρόνια η Γαλλία, 1-0 το Βέλγιο (vid)

Οι «Τρικολόρ» ξεπέρασαν το εμπόδιο των «Διαβόλων» και θα διεκδικήσουν την κορυφή του κόσμου κόντρα σε Κροατία ή Αγγλία για 1η φορά μετά από 20 χρόνια

Την πρόκρισή της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 12 χρόνια πανηγυρίζει η Γαλλία που επικράτησε με 1-0 του Βελγίου πρώτο ημιτελικό αγώνα που διεξήχθη στo «Saint Petersburg Stadium».

Σκόρερ για τους «Τρικολόρ» ήταν στο 51΄ο Σαμουέλ Ουμτιτί με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αντουάν Γκριεζμάν.

Πλέον το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν ετοιμάζεται να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 20 ολόκληρα χρόνια στον μεγάλο τελικό του Mundial -κόντρα σε Κροατία ή Αγγλία- που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου και ώρα 18:00 στο «Luzhniki Stadium».

Οι συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάν): Λορίς, Παβάρ. Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί (Τολισό 86΄), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (Ενζονζί 85΄).

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί (Καράσκο 80΄), Ντεμπελέ (Μέρτενς 60΄), Τσαντλί (Μπατσουαγί 90' + 1'), Ντε Μπράινε, Αζάρ, Λουκάκου.