Skip to main content

«My property»: Ενημερώθηκαν πάνω από 2.100 συμβολαιογράφοι- Τι ζήτησε ο Πιτσιλής

Όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περισσότεροι από 2.100 συμβολαιογράφοι.

Διαδικτυακή ενημέρωση από εκπροσώπους της ΑΑΔΕ σχετικά με την εφαρμογή της «ηλεκτρονικής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων-Δήλωση ΦΜΑ-my property» πραγματοποίησε χθες ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών.

O πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Γεώργιος Ρούσκας, απηύθυνε χαιρετισμό προς τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιο Πιτσιλή, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση-παρουσίαση δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στην εξέλιξη που συντελείται προς όφελος, τόσο των πολιτών, όσο και των επαγγελματιών του χώρου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι «αναμένουμε τις προτάσεις των συμβολαιογράφων για την περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση της διαδικασίας και της εφαρμογής της ηλεκτρονικής δήλωσης».
Από την πλευρά του ο κ. Ρούσκας τόνισε «την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας ψηφιοποίησης της υποβολής των δηλώσεων μεταβίβασης με σαφή προσδιορισμό της ευθύνης της Πολιτείας, των συμβαλλομένων και των συμβολαιογράφων».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή των συμβολαιογράφων της χώρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περισσότεροι από 2.100 συμβολαιογράφοι.