Skip to main content

MYTILINEOS: Υποστήριξε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του ΣΚΕΠ

Στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιήθηκαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «85 ομιλίες, σε 69 σχολεία, αφυπνίζοντας 4.325 μαθητές/τριες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η MYTILINEOS ενίσχυσε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» σε συνεργασία με τον ΣΚΕΠ – Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, σε σχολεία της Αττικής, το σχολικό έτος 2022-2023.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιήθηκαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «85 ομιλίες, σε 69 σχολεία, αφυπνίζοντας 4.325 μαθητές/τριες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» καλλιεργεί με άμεσο και βιωματικό τρόπο την ενσυναίσθηση, ενισχύοντας την ικανότητα των μαθητών/τριων  να εντοπίσουν & να αποδομήσουν κακές πρακτικές, στερεότυπα, προκαταλήψεις, προκειμένου να λειτουργήσουν μελλοντικά δυναμικός μοχλός αλλαγής μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσω ειδικού ερωτηματολογίου σε συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων, προέκυψε πως 100% εξ αυτών συστήνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ το 97% το έκριναν ως "πολύ χρήσιμο"».

Δηλώσεις εκπαιδευτικών:

«Οι αφιλτράριστες ερωτήσεις που κάνουν οι μαθητές και η απάντηση που τους δίνεται πάντοτε, καθιστά μοναδικό το πρόγραμμα.

» Παρουσιάζονται οι καθημερινές δυσκολίες ενός ατόμου με αναπηρία από το ίδιο το άτομο που βιώνει τα προβλήματα. Αυτά που λέει δεν αμφισβητούνται και επομένως πιάνουν τόπο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι αν λέγονταν απλά θεωρητικά.

»Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με ανθρώπους με αναπηρία και διαπιστώνουν ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν!».

Ακολούθως υπογραμμίζεται ότι «η εξοικείωση με την αναπηρία και η αλληλεπίδραση ευπαθών κοινωνικά ομάδων με την ευρύτερη ομάδα των μαθητών συμβάλλουν στην αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα και την αναπηρία. Αφυπνίζοντας τους μαθητές και κατ' επέκταση το άμεσο και έμμεσο περιβάλλον τους, δημιουργούνται οι κατάλληλες προοπτικές για την ευαισθητοποίηση και συνειδητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση και απόδοση των βασικών δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία».

«H αναγνώριση των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS αποτελεί επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Εταιρείας για την δημιουργία αξίας για όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους. Συγκεκριμένα, η συνεργασία της Εταιρείας MYTILINEOS με τον Σ.Κ.Ε.Π. στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος έλαβε βραβείο SILVER στα Hellenic Responsible Business Awards 2023. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη αξία για την MYTILINEOS και υλοποιείται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων που αναπτύσσει με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 10 και 17). Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. υλοποιείται επιτυχώς από το 2009 και τελεί υπό την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Σ.Κ.Ε.Π. στο skep@skep.gr ή αφήστε μήνυμα τηλεφωνικά στο 211 8009876.