Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τους ελεγκτές Covid από τους φοιτητές της ΣΘΕ

Οι φοιτητές ζητούν οι έλεγχοι να γίνονται από υγειονομικούς και όχι από σεκιούριτι που η Κοσμητεία τους βαφτίζει όπως λένε, «υγειονομικούς ελεγκτές».

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές, ζητώντας να γίνονται τα μαθήματα με ασφάλεια και να σταματήσουν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, τόσο κατά τη διάρκεια των ελέγχου των απαραίτητων πιστοποιητικών αλλά και μέσα στα αμφιθέατρα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Να σημειωθεί ότι ήδη σε τμήματα της σχολής έχουν παρουσιαστεί τρία κρούσματα κορωνοϊού, με τους φοιτητές να καταγγέλουν ότι στριμώχνονται σαν σαρδέλες μέσα στις αίθουσες και ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούν να εφαρμοστούν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Καταγγέλουν, ακόμη, τους υγειονομικούς ελεγκτές για ανάρμοστη συμπεριφορά, που κατά τους ίδιους είναι «σεκιουριτάδες, που έκαναν τους ελέγχους, οι οποίοι σύμφωνα με τους ίδιους εξύβριζαν τους φοιτητές», λέγοντας ότι προχωρούσαν σε face control και ζητούσαν από τους φοιτητές ταυτότητες και πάσο.

Επίσης, αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κρούσματα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια απολύμανση στους χώρους.

Οι φοιτητές ζητούν οι έλεγχοι να γίνονται από υγειονομικούς  και όχι από σεκιούριτι που η Κοσμητεία, τους βαφτίζει όπως λένε, υγειονομικούς ελεγκτές και να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πλατεία Χημείου για να πραγματοποιούν rapid test.

Από την πλευρά της, η Κοσμήτορας Χαρά Μυρτώ Αγάπη Χαραλάμπους, σημείωσε ότι σήμερα η σχολή έκλεισε καθώς υπήρξαν φαινόμενα βίας από φοιτητές σε βάρος των υγειονομικών ελεγκτών προκαλώντας την οργή των συγκεντρωμένων φοιτητών.

Η ίδια επισήμανε ότι εξετάζονται λύσεις ώστε από αύριο τα μαθήματα να γίνουν κανονικά, με τους ελέγχους να γίνονται μέσα στις εγκαταστάσεις. Ανέφερε ότι υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ έτσι ώστε να πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Σημείωσε  ακόμη ότι έχουν τοποθετηθεί συστήματα απολύμανσης του αέρα ενώ έχει αυξηθεί και η καθαριότητα.

Ζήτησε από τους φοιτητές να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όταν πέφτουν στην αντίληψη τους περιστατικά βίας να τα καταγγελουν αμέσως.