Skip to main content

Να επιστρέψει στη φυλακή ο παιδεραστής της Κρήτης ζητά η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζητά να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, δηλαδή 7 χρόνια και 10 μήνες ακόμα, στη φυλακή.

Την επιστροφή στη φυλακή  του καταδικασθέντα για 36 ασέλγειες σε ανηλίκους Νίκου Σειραγάκη ζητά η εισαγγελέας Γρεβενών.

Ως λόγο για την παραπάνω πρόταση αναφέρει την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του.

Η εισαγγελέας ζητά να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, δηλαδή 7 χρόνια και 10 μήνες ακόμα, στη φυλακή.

Ο Σειραγάκης είχε συλληφθεί στο δήμο Μενεμένης Θεσσαλονίκης μετά την υπό όρους αποφυλάκισής του, ενώ οι δικαστικές αρχές είχαν θέσει τον περιοριστικό όρο να κινείται εντός του Δήμου Καλαμαριάς, όπου έχει δηλώσει μόνιμη κατοικία.

Το χρονικό της σύλληψης

Μέχρι τη σύλληψή του, την 1η Δεκεμβρίου του 2011, ο 52χρονος Κρητικός ήταν γυμναστής σε δημοτικό σχολείο, αλλά και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ.

Την 1η Δεκεμβρίου του 2011 είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο, επ΄ αυτοφώρω, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Οι μέρες που ακολούθησαν αποκάλυψαν μία πολυετή δράση, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ανήλικοι να έχουν παραπλανηθεί από τον δράστη και να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Συνολικά, τον Μάιο του 2013 είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών.

Η Αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από διάσπαρτες πληροφορίες που ήθελαν τον Σειραγάκη να έχει αναπτύξει περίεργες σχέσεις με ορισμένα παιδιά. Τελικά, στις αρχές του φθινοπώρου του 2011 προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του πρώην προπονητή, έπειτα από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του, μετά από σχετική άδεια της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής. Από το υλικό που συνελέγη τότε, οι Αρχές κατέληξαν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη δράση του Σειραγάκη.