Skip to main content

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης - Τι λέει στη Voria.gr

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης μετά από τελεσίδικη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος σχετικά με υπόθεση μίσθωσης αναψυκτηρίου στη Νάουσα - Για «απόφαση παρωδία που ακυρώνει τη λαϊκή εντολή» κάνει λόγο ο Νίκος Κουτσογιάννης

Σαν βόμβα έσκασε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με την οποία τίθεται σε αργία ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάουσας Νικόλαος Κουτσουγιάννης.

Η διοικητική πράξη έρχεται ως συνέχεια της απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο βάσει της οποίας ο δήμαρχος Νάουσας καταδικάστηκε με ποινή 4 μηνών με αναστολή για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση μίσθωσης του αναψυκτηρίου «Κιόσκι» κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στο τιμόνι του δήμου Νάουσας, την περίοδο 2014-2019.

Ο Νικόλαος Κουτσογιάννης επιβεβαίωσε στη Voria.gr, που είχε γράψει για το θέμα τη Δευτέρα, ότι παρέλαβε χθες Τρίτη την απόφαση, την οποία χαρακτηρίζει «παρωδία και πραξικοπηματικού χαρακτήρα» και ότι «έρχεται από τις πιο σκοτεινές εποχές αυτής της χώρας». «Οι άνθρωποι στην Αποκεντρωμένη έχουν καταλύσει κάθε έννοια του κράτους δικαίου, έχουν κάνει κατά παράβαση αρμοδιότητας μια αυθαίρετη ερμηνεία της δικαστικής απόφασης η οποία σε καμία περίπτωση δεν λέει αυτό το οποίο αυτοί προσπάθησαν με ακροβασίες να δημιουργήσουν. Η προσπάθειά τους να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή θα πέσει στο κενό», επισημαίνει ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Νάουσας τονίζει επιπλέον πως θα προσφύγει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες έτσι ώστε, όπως αναφέρει, να λογοδοτήσουν  όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την απόφαση. «Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος, θα προσφύγω αφενός στο ΣτΕ και αφετέρου θα κάνω ότι μου δίνει ο νόμος προκειμένου να προστατέψω το δίκαιο την τιμή και τη λαϊκή εντολή».
Ο κ. Κουτσογιάννης, κλείνοντας τη δήλωσή του, επαναλαμβάνει ότι «η απόφαση είναι έωλη, εκτρωματική» και προσβάλλει, σύμφωνα με τον ίδιο, «ό,τι έχει απομείνει από τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα».