Skip to main content

Ναυάγιο στην Πύλο: Έντονος διάλογος Τσίπρα με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας - Δείτε βίντεο

Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Τουρνά

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα και του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο στην Πύλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ένα φραστικό επεισόδιο με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά.

Ο διάλογος Τσίπρα-Τουρνά

Ευάγγελος Τουρνάς: Θέλω να πω πράγματι το να επέμβεις σε ένα τέτοιο πλοίο που έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει 2-3 ημέρες με 5 ναυτικά μίλια την ώρα, 4 ημέρες και είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους νομίζω με την κοινή λογική ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης.

Αλέξης Τσίπρας: Δηλαδή θέλετε να μας πείτε κύριε υπουργέ ότι ένα πλοίο, το οποίο ταξιδεύει στη θάλασσα υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επέμβασης;

Ευάγγελος Τουρνάς: Δεν θέλω να προδικάσω τίποτα.

Αλέξης Τσίπρας: Τι είναι αυτό τώρα; Κάντε ερωτήσεις για να βγάλουμε κάποιες απαντήσεις. Τι ρωτάτε ακριβώς; Μισό λεπτάκι γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες. Ηρθα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συνέβη. Αλλά να κάνετε μία ερώτηση προδικάζοντας ότι όποιο πλοίο είναι υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει εγώ δεν το δέχομαι. Δεν το δέχομαι σαν κοινή λογική.