Skip to main content

NBA: Ο Σίλβερ καθησυχάζει για «Black Lives Matter» και Covid-19

Ο επίτροπος έχει την αίσθηση ότι παίκτες και λίγκα θα πρέπει να είναι σε θέση να «επιλύσουν τα περισσότερα από αυτά τα θέματα τις επόμενες εβδομάδες».

Ο Άνταμ Σίλβερ σκοπεύει να ακούσει τώρα τις ανησυχίες των παικτών, αλλά αναμένει ότι η λίγκα θα τις αντιμετωπίσει όλες, προτού συνεχιστούν τα παιχνίδια στο Ορλάντο τον επόμενο μήνα.

Ο επίτροπος του NBA είπε ότι έχει την αίσθηση ότι οι παίκτες και η λίγκα θα πρέπει να είναι σε θέση να «επιλύσουν τα περισσότερα από αυτά τα θέματα τις επόμενες εβδομάδες», όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ για το πώς το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ χειρίζεται τις ανησυχίες για την επανέναρξης του πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια του κινήματος «Black Lives Matter», καθώς και για τα θέματα υγείας και ασφάλειας γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Δεν είναι μια ιδανική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Σίλβερ σχετικά με μια σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζει το ΝΒΑ και συνέχισε: «Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο για τη δική μας κανονικότητα στη μέση μιας πανδημίας, στη μέση ουσιαστικά μιας ύφεσης με 40 εκατομμύρια άνεργους, και τώρα με τεράστια κοινωνική αναταραχή στη χώρα.

Και έτσι καθώς δουλεύουμε σε αυτά τα ζητήματα, καταλαβαίνω πώς αισθάνονται ορισμένοι παίκτες, ότι δεν είναι γι' αυτούς ... μπορεί να είναι για οικογενειακούς λόγους, μπορεί να είναι για λόγους υγείας που έχουν ή μπορεί να είναι επειδή αισθάνονται - όπως είπαν ορισμένοι παίκτες πρόσφατα - ότι ο χρόνος τους θα μπορούσε να διατεθεί καλύτερα αλλού...».