Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΝΕΑ ΑΜΚ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Νέα ένεση ρευστότητας στον ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη - Το μετοχικό κεφάλαιο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα ξεπεράσει τα 116 εκατ. ευρώ - Τι είπε ο Γκαγκάτση

Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ (9,990 εκατ.), η οποία αναμένεται όπως είναι φυσικό να καλυφθεί από τον Ιβάν Σαββίδη, προχωρεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εφόσον καλυφθεί και αυτή η ΑΜΚ, στο επόμενο δίμηνο το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται στα 116.182.412 ευρώ.

Παρόντες στη σημερινή ΓΣ, που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα, ήταν οι κάτοχοι του 89,7% του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης, αποφασίστηκε η είσοδος στο ΔΣ του Κυριάκου Κυριάκου ως μέλος, πλαισιώνοντας τους Ιβάν Σαββίδη, Γιώργο Σαββίδη, Μάκη Γκαγκάτση, Δημοκράτη Παπαδόπουλο, Κούκιο Τρύφωνα, Μαρία Γκοντσάρεβα και Νταβιντιάν Άρθουρ.

Γαγκάτσης για FFP, Νέα Τούμπα, CAS

Από εκεί και πέρα, την ενημέρωση των συμμετεχόντων ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης. Ανέφερε πως οι στόχοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν κριθεί, αφού εκκρεμεί η απόφαση του CAS στην οποία ο Δικέφαλος του Βορρά έχει στηρίξει πάρα πολλά. Σχετικά με το Financial Fair Play σχολίασε ότι περιμένουν τις ανακοινώσεις της UEFA για το θέμα, ενώ αναφέρθηκε και στη Νέα Τούμπα λέγοντας πως δεν θέλουν όλοι να δουν τον ΠΑΟΚ με καινούριο γήπεδο.

«Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στο τέλος. Στην Ευρώπη ήταν αποτυχημένη αλλά στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα φανεί στο τέλος» ενώ στην κουβέντα μπήκε και το θέμα του FFP, με τους Θεσσαλονικείς να περιμένουν επίσημη ενημέρωση για τα όσα ακούγονται περί διαφοροποίησης από την Ευρώπη λόγω κορονοϊού», είπε αρχικά ο Μάκης Γκαγκάτσης και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε ανακοινώσεις από την UEFA. Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα θα υπάρξει ελάφρυνση αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Mάλλον θα υπάρξει διαφοροποίηση αλλά είμαστε ακόμη σε αναμονή...Η μη συμμετοχή στην Ευρώπη επιβάρυνε σίγουρα. Τον Γενάρη δεν κάναμε μεταγραφές πρωτίστως λόγω FFP για την ισορροπία, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Μεταγραφές θα γίνονται όπως και πωλήσεις. Και όταν γίνονται μεταγραφές θα λαμβάνεται και ένα ρίσκο...».

Σχετικά με τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο ΠΑΟΚ, επεσήμανε: «Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Σαββίδης έχει αγοράσει κανένα αθλητικό κέντρο. Το τι απόφαση έχει βγάλει μια στημένη επιτροπή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το CAS θα δικάσει νωρίτερα από τις 25 Αυγούστου και ελπίζουμε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και ότι θα μας δικαιώσει, εφόσον δικάσει κανονικά. Μεσολάβησαν δυο δικαστήρια που ουδέποτε μπήκαν στην ουσία και ο λόγος είναι πως αν έμπαιναν θα διαπίστωναν ότι δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία. Δεν αλλάζω ούτε λέξη από αυτά που είπα για την ΕΕΑ, ότι είναι μια στημένη επιτροπή. Το τι απόφαση έβγαλε μια στημένη επιτροπή είναι τελείως διαφορετικό κομμάτι απ΄ότι ισχύει στην πραγματικότητα. Ελπίζουμε το CAS να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να λάμψει η αλήθεια. Ουδέποτε μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης!».

Αναφορικά με τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρόσθεσε: «Άλλαξε ότι ήρθαν ξένοι διαιτητές, ότι μπήκε το VAR, πλέον δεν σκεφτόμαστε συνέχεια τι θα κάνει ο διαιτητής. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και του έκλεψαν και το πρωτάθλημα ενώ την περασμένη 20ετία είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και το διεκδίκησε το 2010 μετά την ήττα στο Χαριλάου από τον Άρη και το 2002 ξανά. Ο Σαββίδης έχει συμβάλλει πολύ στην εξυγίανση που τόσο λοιδωρήθηκε και τόσο έχει βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και φέτος, πάλι λοιδωρήθηκε. Έγιναν πιο ισορροπημένα όλα την τελευταία τριετία, σίγουρα όχι τέλεια. Μας έκλεψαν ένα πρωτάθλημα... Μην γυρίζουμε όμως πάλι στην ίδια κουβέντα».

Η συζήτηση πήγε και στο νέο γήπεδο και ο Μάκης Γκαγκάτσης υποστήριξε: «Όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, θα το ανακοινώσουμε και μάλιστα θα γίνει μέσω του επίσημου site της ΠΑΕ.  Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να γίνει η Νέα Τούμπα γιατί θα δυναμώσει ο ΠΑΟΚ, ας μην έχουμε αυταπάτες. Ο κ. Σαββίδης έχει δείξει την πίστη του σε αυτό το κομμάτι για την Νέα Τούμπα, αλλά και για νέο προπονητικό κέντρο. Όταν έχουμε νεότερα και για τα δυο θα σας τα ανακοινώσουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ