Skip to main content

Νέα χολιγουντιανή ταινία δράσης στη Θεσσαλονίκη για τη... Θεσσαλονίκη το 2022

Η Millenium ξεκινάει εντός του 2022 να κατασκευάζει χολιγουντιανά στούντιο στη Θεσσαλονίκη, μία μόνιμη δομή, τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Έξι νέες χολιγουντιανές ταινίες θα γυριστούν στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας εντός του 2022, με την πρώτη να ξεκινά τα γυρίσματα στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, στόχος της ΠΚΜ είναι «να γίνουμε Xόλιγουντ». Άλλωστε, όπως είπε, «πριν από δύο χρόνια με την αλλαγή του νομικού πλαισίου, ήμασταν η πρώτη περιφέρεια που λειτουργήσαμε Film Office».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε γνωστό πως μία από τις εταιρείες παραγωγής, η Millenium, ξεκινάει εντός του 2022 να κατασκευάζει χολιγουντιανά στούντιο στη Θεσσαλονίκη, μία μόνιμη δομή. «Αυτό σημαίνει πως θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τον στόχο μας που είναι να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία έναν τόπο όπου θα γίνονται γυρίσματα 365 ημέρες τον χρόνο», ανέφερε.

Στο μεταξύ, αποκάλυψε πως εντός του έτους θα γυριστούν έξι νέες χολιγουντιανές ταινίες μεγάλα ονόματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. «Στις αρχές του 2022 θα εκκινήσουν τα γυρίσματα μίας αστυνομικής ταινίας δράσης η οποία θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και το σενάριο θα είναι στην πόλη, και πάλι με μεγάλα ονόματα», σημείωσε ο περιφερειάρχης. «Μέσα στη χρονιά θα έχουμε γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ακόμα πέντε περίπου ταινιών», πρόσθεσε επίσης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως γίνονται συζητήσεις για απευθείας πτήσεις για Αμερική από το αεροδρόμιο Μακεδονία. «Είμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις για να υπάρξει απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη - Αμερική. Η σύνδεση θα είναι μάλλον με την ανατολική ακτή», είπε ο ίδιος.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως «στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία ολοκληρώνονται μεγάλα έργα υποδομών όπως ένα καινούργιο αεροδρόμιο με τεράστιο αεροδιάδρομο. Γίνεται επίσης το λιμάνι και ολοκληρώνεται το Μετρό».

Αναφέρθηκε επίσης και στην πορεία της πανδημίας λέγοντας πως «έχουμε μία επιπεδοποίηση της καμπύλης της πανδημίας αλλά αναμένουμε να δούμε και τις επόμενες ημέρες».

«Στα αστικά κέντρα έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού αλλά στην ύπαιθρο είναι χαμηλότερα. Έχει να κάνει με τη λαθεμένη άποψη ορισμένων πως επειδή ζούνε στην ύπαιθρο δεν εκτίθενται τόσο στον ιό. Αν ο ιός μπει σε μία τοπική κοινωνία θα υπάρξει διασπορά. Είμαστε η μόνη περιφέρεια στην Ελλάδα που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε μία από κοινού εκστρατεία εμβολιασμού», σημείωσε.

«Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία το lockdown, κάτι που αποτελεί βασική στρατηγική της κυβέρνησης καθώς θα έφερνε καταστροφή στην οικονομία», κατέληξε.