Skip to main content

Νέα επίθεση Ερντογάν στην ΕΕ: Έχει μετατραπεί σε καταφύγιο τρομοκρατών

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «μαύρη κωμωδία» το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες κάνουν κήρυγμα στην Άγκυρα για τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που εφαρμόζει

Νέα σφοδρή επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε το απόγευμα της Τρίτης ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας στις έντονες πιέσεις των Βρυξελλών για αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει την δική της αντιτρομοκρατική νομοθεσία και κατηγόρησε της ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για τα πολιτικά στελέχη τρομοκρατικών οργανώσεων. Μάλιστα, χαρακτήρισε «μαύρη κωμωδία» το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες κάνουν κήρυγμα στην Άγκυρα για τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που εφαρμόζει.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ δεν θα υπαναχωρήσει από την απόφαση της να καταργήσει το καθεστώς βίζας για τους τούρκους πολίτες.

Την περασμένη εβδομάδα οι Βρυξέλλες ζήτησαν από τα κράτη μέλη να επιτρέψουν την ελεύθερη μετακίνηση τούρκων πολιτών εντός της ΕΕ χωρίς την παροχή βίζας, σε εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό, αλλά κάλεσαν και πάλι την Τουρκία να αλλάξει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της.