Skip to main content

Νέα επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ από την Κοζάνη εξαπέλυσε ο Καραμανλής

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι κρύβει τις προθέσεις του και δεν ξεκαθαρίζει στο λαό πως θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα αν έρθει στην εξουσία.
Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές και οι προσπάθειες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων επικεντρώνονται στη συσπείρωση των οπαδών τους. Ο Κώστας Καραμανλής, από την Κοζάνη, άσκησε κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, έκανε την αυτοκριτική του ενώ στον πολιτικό του λόγο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φλέγον θέμα της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δώσουν το παρόν στις εκλογές ενώ αρκετές φορές έκανε λόγο για «ανατροπή» και «νέα νίκη». «Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας. Απευθυνθείτε σε όλους, κανένας να μη λείψει στις 4 του Οκτώβρη. Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη. Η ανατροπή ξεκίνησε, προχωράμε όλοι μαζί με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση με εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Πάμε μαζί για τη νέα νίκη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους οπαδούς του κόμματος.
Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στο θέμα των «γκρίζων ζωνών» ασκώντας κριτική για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα, ενώ δεν έλειψε να κάνει λόγο και στον αγωγό  Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Για το θέμα των Σκοπίων ο κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στην ηγεσία της πΓΔΜ, είπε: «βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και δεν υποχωρούμε».

Στο θέμα της  οικονομίας, ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι κρύβει τις προθέσεις του, ότι δεν ξεκαθαρίζει στο λαό πως θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα, ενώ όλες του οι προσπάθειες είπε ότι επικεντρώνονται στο να μην  δυσαρεστήσει τους πολίτες με αποτέλεσμα  να  πέφτει σε αντιφάσεις. «Δεν λέει πως θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα και που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπαινίχθηκε νέους φόρους από το ΠΑΣΟΚ.

Για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Καραμανλής την υπερασπίστηκε, λέγοντας ωστόσο ότι προσέκρουε στην «αντίδραση των βολεμένων και στην ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης» ενώ για την προσεχή διετία  2010-2011 παραδέχτηκε ότι θα είναι δύσκολη και  κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εθελοτυφλεί και αρνείται να δει την πραγματικότητα. Τέλος ο πρωθυπουργός είπε στους ψηφοφόρους ότι  «λέει όλη την αλήθεια στο λαό και έχει το σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο».

Χριστίνα Καραμανίδου