Skip to main content

Νέα Φιλαδέλφεια: Κροατική εφημερίδα αποκαλύπτει τους οργανωτές της «εκδρομής θανάτου» των χούλιγκαν της Ντινάμο

Οι βασικοί οργανωτές του ταξιδιού των «Bad Blue Boys» στην Αθήνα φρόντισαν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους και άφησαν μόνους τους τους υπόλοιπους χούλιγκαν

Με ένα άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την οργάνωση της «εκδρομής θανάτου» που πραγματοποίησαν οι Κροάτες χούλιγκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, με συνέπεια τα επεισόδια στη Νέα Φλαδέλφεια, έξω από την OPAP Arena και τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, κυκλοφόρησε σήμερα η κροατική εφημερίδα «Nacional». Σε αυτό, διευκρινίζεται ποια ήταν τα άτομα που οργάνωσαν την «απόβαση» των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, ενώ γίνεται λόγος και για έναν συλληφθέντα, ο οποίος είχε μαζί του μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της κροατικής εφημερίδας, αξιοποιώντας αναφορές από την Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει πως οι βασικοί οργανωτές του ταξιδιού των «Bad Blue Boys» στην Αθήνα, ήταν ο πατέρας τεσσάρων παιδιών με τα αρχικά D.H., πρώην ηγέτης του συνδέσμου σκληροπυρηνικών της Ντινάμο και ο απόφοιτος κοινωνιολόγος με τα αρχικά Ι.Ζ. Αυτοί οι δύο, σύμφωνα με τη «Nacional», οργάνωσαν τα πάντα, ενώ αμέσως μετά την άφιξη στην Ελλάδα, φρόντισαν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους και άφησαν μόνους τους τους υπόλοιπους χούλιγκαν να φτάσουν ως τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η κροατική εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στον συλληφθέντα με τα αρχικά PL, γεννημένο το 2000, πάνω στον οποίο βρέθηκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι σε ασημί χρώμα με μαύρη λαβή, με μήκος λεπίδας 8 εκατοστά και συνολικό μήκος 18 εκατοστά.

Επιπλέον, το δημοσίευμα της «Nacional» θέτει τους προβληματισμούς της για την κροατική αστυνομία και τις ενέργειες που δεν έκανε για να αποτρέψει την δολοφονική κάθοδο των «Bad Blue Boys» στην Αθήνα, για την οποία είχε ενημερωθεί περίπου δέκα ημέρες νωρίτερα.

Πηγή: protothema

«Το βασικό ερώτημα είναι γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε των ευθυνών της, ισχυριζόμενη πως έστειλε στην ελληνική αστυνομία πληροφορίες για τους οπαδούς, οταν αυτοί βρίσκονταν καθ' οδόν για την Αθήνα;» τονίζεται στο ρεπορτάζ.