Skip to main content

Νέα Φιλαδέλφεια: Το προφίλ του 43χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού που συνελήφθη (vid)

Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε από βίντεο τη βραδιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, να καθοδηγεί τη στρατιά των χούλιγκαν στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε από βίντεο τη βραδιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, να καθοδηγεί τη στρατιά των χούλιγκαν στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται για γνώριμο των αρχών που προ λίγων μηνών είχε ανάμιξη σε επεισόδια οπαδών έξω από το Πρωτοδικείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το βιντεοληπτικό υλικό πρόδωσε τον οπαδό. Είναι ο καθοδηγητής που φαίνεται μπροστάρης στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, με ρόπαλο στα χέρια να οδηγεί την ομάδα των χούλιγκαν της Ντιναμό. Τους δείχνει τον δρόμο και όλοι μαζί εφορμούν έξω από το γήπεδο «OPAP ARENA».

Σταματάει την κυκλοφορία και έναν διερχόμενο οδηγό. Τον αναγκάζει με νοήματα να κάνει όπισθεν και να φύγει. Συνεχίζει να καθοδηγεί τον όχλο και λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται στο βάθος η συμπλοκή που ξεκινάει.

Αυτά τα πλάνα αποτελούν για την Αστυνομία ακόμη μία επιβεβαίωση για το ραντεβού και την στενή συνεργασία Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν το βράδυ των επεισοδίων.

Ποιος είναι

Είναι 43χρονος φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού, με πολύ πλούσιο παραβατικό παρελθόν στην οπαδική βία και γνώριμος των Αρχών.

Τα πρόσθετα στοιχεία της ταυτοποίησής του δόθηκαν στις Ανακριτικές Αρχές και εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε σήμερα (18/8) στο σπίτι του, στην περιοχή του Γκύζη, όπου ακολούθησε και κατ’ οίκον έρευνα με παρουσία Εισαγγελέα, για τον εντοπισμό τυχόν περαιτέρω στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε άλλα άτομα. Στο «μικροσκόπιο»της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται πλέον κινητά και USB του 43χρονου οπαδού.

Οι γείτονες του 43χρονου ανέφεραν ότι είναι «κλειστός χαρακτήρας που δεν επεδίωκε επαφές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τραυματιστεί μαζί με έναν ακόμη οπαδό του Παναθηναϊκού, μετά από συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων της ίδιας ομάδας, στην οδό Δέγλερη έξω από το Πρωτοδικείο, κατά την διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους φέρονται να οδηγούνται σταδιακά στην ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω βιντεοληπτικών υλικών και πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων.

Πιθανόν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτικές Αρχές να βρεθούν σε θέση να διευρύνουν τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκδίδοντας και νέα εντάλματα σύλληψης.