Skip to main content

Νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Εμανουέλ Μακρόν με τον Φρανσουά Μιτεράν (vid)

Ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε τον Γάλλο ομόλογό του με τον άλλοτε πρόεδρο της Γαλλίας που έφυγε από τη ζωή το 1996

Νέες ανησυχίες για την πνευματική του διαύγεια πυροδότησε άθελά του ο Τζο Μπάιντεν, μπερδεύοντας αυτή τη φορά τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν με τον πεθαμένο από το 1996 πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.

Στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του την Κυριακή στο Λας Βέγκας, ο ηλικίας 81 ετών Μπάιντεν περιέγραψε την αντίδραση του Μακρόν σε μια ομιλία σε συνάντηση της G7 το 2020. Τον μπέρδεψε όμως με τον Μιτεράν.

Και δεν μπέρδεψε μόνο το όνομα του Μακρόν, αλλά και τη χώρα της οποίας ηγείται…

«Αμέσως μετά την εκλογή μου πήγα σε μια σύνοδο της G7. Κάθισα και είπα: "Η Αμερική επέστρεψε!". Κι ο Μιτεράν από τη Γερμανία, εννοώ από τη Γαλλία, με κοίταξε και λέει “ξέρετε, τι, πώς, για πόσο καιρό επέστρεψε;», είπε ο Μπάιντεν σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

 

Ο Μιτεράν διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 1981 μέχρι το 1995 και πέθανε το 1996.

Το βίντεο με τη νέα γκάφα του Μπάιντεν έγινε, φυσικά, viral στην πλατφόρμα Χ.

Ο επιρρεπής στα φραστικά ολισθήματα πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει παρόμοια λάθη στο παρελθόν, όπως τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν έψαχνε στο ακροατήριο μια βουλευτή που είχε σκοτωθεί έναν μήνα νωρίτερα σε τροχαίο.

 

«Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;», είπε αναφερόμενος στη βουλευτή της Ιντιάνα, Τζάκι Βαλόρσκι.

Επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο μπέρδεψε την Τέιλορ Σουίφτ με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Γκάφες και από τον Τραμπ

Αλλά και ο προκάτοχός του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ και πιθανός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε μια παρόμοια γκάφα τον περασμένο μήνα, όταν μπέρδεψε την εσωκομματική του αντίπαλο Νίκι Χέιλι με την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Ο 77χρονος Τραμπ κατηγόρησε τη Χέιλι ότι ήταν επικεφαλής της ασφάλειας του Κογκρέσου κατά την έφοδο των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, με αποτέλεσμα η ίδια να αμφισβητήσει λίγο αργότερα τη διαύγειά του σε προεκλογική της ομιλία.

Μετά το λάθος του Τραμπ, και ο Μπάιντεν βρήκε την ευκαιρία να πετάξει το καρφί του: «Δεν συμφωνώ σε όλα με τη Νίκι Χέιλι, αλλά τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούμε: Δεν είναι η Νάνσι Πελόζι», σχολίασε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.