Skip to main content

Νέα υπαίθρια γυμναστήρια σε τρεις γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης

Τα νέα υπαίθρια δημοτικά γυμναστήρια πρόκειται να διαμορφωθούν στις Β' και Γ' Δημοτικές κοινότητες, καθώς και στην Τριανδρία

Τρία νέα υπαίθρια γυμναστήρια πρόκειται να διαμορφώσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας στους πολίτες τη δυνατότητα της ατομικής άσκησης σε ελεύθερους δημόσιους χώρους.

Τη σύμβαση για την προμήθεια των οργάνων εξωτερικού χώρου, με τα οποία θα εξοπλιστούν τα νέα πάρκα γυμναστικής που σχεδιάζει να αποδώσει στους πολίτες ο δήμος Θεσσαλονίκης, υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη, τα νέα υπαίθρια δημοτικά γυμναστήρια πρόκειται να διαμορφωθούν στις Β΄ και Γ΄ Δημοτικές Κοινότητες όπως και στη Δημοτική Ενότητα της Τριανδρίας. Ήδη πάρκα γυμναστικής εξωτερικού χώρου λειτουργούν στην περιοχή της νέας παραλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού στην Τούμπα όπως και στο πάρκο Ξαρχάκου, στην περιοχή της ΧΑΝΘ.

“Με τα τρία νέα υπαίθρια γυμναστήρια που σχεδιάζονται υλοποιείται η δέσμευση που αναλάβαμε πως καθεμία από τις Δημοτικές Κοινότητες της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει το δικό της πάρκο γυμναστικής, όπου θα μπορούν να ασκούνται οι πολίτες”, σημείωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης, προσθέτοντας ότι τα υπαίθρια γυμναστήρια που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία συγκεντρώνουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. “Στόχος μας είναι να φέρουμε τους πολίτες κάθε ηλικίας κοντά στον αθλητισμό και να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να γυμναστούν εύκολα και ανέξοδα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ελεύθερη άσκηση

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαρμπουνάκης, στα ανοικτά αθλητικά πάρκα τοποθετούνται όργανα ειδικών προδιαγραφών, που είναι κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους, εξαιρετικά ανθεκτικά και την ίδια ώρα απολύτως ασφαλή για τους χρήστες τους, καθώς η λειτουργία τους προσαρμόζεται ανάλογα με το βάρος κάθε αθλούμενου.

Στα νέα υπαίθρια δημοτικά γυμναστήρια που πρόκειται να διαμορφωθούν οι αθλούμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν διάφορα όργανα από τροχούς Τάι Τσι μέχρι όργανα ιππασίας ή παράλληλες μπάρες.

Νέο σύστημα workout

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρμπουνάκης, στο πάρκο του Ξαρχάκου πρόκειται να τοποθετηθεί ακόμη ένα σύστημα άθλησης (workout) με μονόζυγα, δίζυγα και πολύζυγα, πλάι σε αυτό που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία. “Στο πάρκο αυτό, όπου ήδη ασκούνται σε καθημερινή βάση πολλά νέα παιδιά, θέλουμε να προσδώσουμε κι έναν αθλητικό χαρακτήρα”,  υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού.

Φωτογραφία αρχείου