Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Η νέα μετάλλαξη έχει ξεχωριστά γενετικά χαρακτηριστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρικήμ σύμφνα με το CDC της Αφρικής.

Μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Νιγηρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Ελέγχου Ασθενειών στην Αφρική, προειδοποιώντας ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις των βρετανικών και των νοτιοαφρικανικών αρχών για νέα στελέχη του ιού στις επικράτειές τους, που φαίνεται να κάνουν τον κορωνοϊό πιο μεταδοτικό, οδηγώντας σε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και αναταραχές στις αγορές.

«Έχει ξεχωριστά γενετικά χαρακτηριστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Τζον Ενκεγκασόνγκ, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής (CDC) σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την Αντίς Αμπέμπα.

Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα αυξάνονται και στις δύο αφρικανικές χώρες. Την περασμένη εβδομάδα, η Νιγηρία ανέφερε αύξηση 52% στις νέες μολύνσεις και 40% στη Νότια Αφρική.

«Δώστε μας λίγο χρόνο … είναι ακόμα πολύ νωρίς», επεσήμανε ο Ενκεγκασόνγκ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάλλαξη.

Πηγή: kathimerini.gr, Reuters
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ