Skip to main content

Νέα παρέμβαση της ΕΛΑΣ για συνωστισμό σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης

Αστυνομικές δυνάμεις ζητούσαν από τα νεαρά άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, να απομακρυνθούν.

Σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης όπου συγκεντρώνονται νεαρά άτομα βρέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα δυνάμεις της αστυνομίας.

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για αποφυγή συνωστισμού, νέοι για άλλο ένα βράδυ είχαν συγκεντρωθεί σε πλατείες και δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως η Αγ. Σοφίας, Μακένζυ Κινγκ και το παρκάκι στο ΕΚΘ.

Αστυνομικοί ζητούσαν από τα συγκεντρωμένα άτομα να απομακρυνθούν, κάτι που λίγο αργότερα έγινα. Η παρουσία μάλιστα των αστυνομικών ήταν έντονη, ενώ στα σημεία βρέθηκαν και περιπολικά.

Σημειώνεται ότι από χθες είχε γίνει γνωστό ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Αστυνομίας μετά τη μετάβαση της πόλης στο επίπεδο 3 (αυξημένη επιτήρηση).

Περιπολικά μεταδίδουν ένα νέο ηχητικό μήνυμα, με το οποίο θα καλούνται οι πολίτες να εφαρμόζουν τα νέα μέτρα, την καθολική χρήση μάσκας, την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και τον συνωστισμό σε ανοιχτούς χώρους. Το ηχητικό μήνυμα που θα μεταδίδεται από τα περιπολικα θα είναι σε τρεις γλώσσες, ελληνική, αγγλική και αραβική.

Διαβάστε: Ηχητικό μήνυμα από περιπολικά της ΕΛΑΣ – Μπαράζ ελέγχων