Skip to main content

Νέα πρόκληση από τον Κροάτη πρόεδρο για τη δολοφονία του Μιχάλη: «Πέθανε επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες»

Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για τις συνθήκες κράτησης των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις φυλακές

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια άλλη φορά ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, σε ένα απίστευτο παραλήρημα του κατά την επίσκεψη σε μία μικρή κροατική πόλη.

Μάλιστα κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για τις συνθήκες κράτησης των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις φυλακές.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Κροάτη πρωθυπουργού για καλύτερες συνθήκες κράτησης, μιας και για τον Κροάτη πρόεδρο το νερό στις φυλακές δεν είναι πόσιμο. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας το αδιανόητο ότι ο άτυχος Μιχάλης έχασε τη ζωή του γιατί αρνήθηκε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του, προφανώς επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες που θα λάμβανε, αλλά δεν ήθελε γιατί φοβόταν μην καταλήξει στη φυλακή και ο άνδρας αυτός αιμορραγούσε μέχρι θανάτου. Ποιος τον τραυμάτισε; Δεν έχουμε ιδέα».

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Μιλάνοβιτς προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς- Ράντμαν που κατηγόρησε τον Κροάτη πρόεδρο για έλλειψη ενημέρωσης και προσπάθεια να δυσκολέψει το έργο των κρατικών αρχών.

Όπως είπε «Η κροατική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι ασφαλείς οι Κροάτες πολίτες που κρατούνται στην Ελλάδα για να ολοκληρωθούν οι έρευνες και όσοι εμπλέκονται σε πλημμεληματικές πράξεις να απελαθούν στην πατρίδα τους, ενώ ο πρόεδρος της χώρας θέτει σε κίνδυνο την κατάστασή τους με τη συμπεριφορά του»

Η πολιτική κόντρα ανάμεσα στον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο Μιλάνοβιτς και την κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας του καλά κρατεί ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών τον προσεχή Ιούλιο στη χώρα.

Πηγή: skai.gr