Skip to main content

«Νέα Τούμπα»: Προβληματισμός ΠΑΟΚ για την καθυστέρηση έγκρισης του ΕΧΣ

Προβληματισμός στον Δικέφαλο μετά την έλλειψη απαρτίας στο ΔΣ του δήμου και αγωνία για την έγκριση του Χωρικού που ανοίγει τον δρόμο για ανακατασκευή

Έντονο προβληματισμό στους διοικούντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκάλεσε η έλλειψη απαρτίας και συνεπακόλουθη αναβολή του προγραμματισμένου για την περασμένη Δευτέρα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης κι ενώ ο Δικέφαλος «καίγεται» να πάρει το «ΟΚ» από τη δημοτική αρχή και το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το φιλόδοξο πρότζεκτ ανακατασκευής του γηπέδου της Τούμπας.

Παρά τη δέσμευση της διοίκησης του δήμου ότι θα προωθήσει άμεσα το ζήτημα έγκρισης του ΕΧΣ, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε, ιδίως από τη στιγμή που οι «ασπρόμαυροι», ΑΣ και ΠΑΕ, έχουν αποστείλει ήδη από τις αρχές του μήνα αίτημα προς τα δύο συμβούλια για ψήφιση της πρότασης. Η έγκριση από Δήμο και Περιφέρεια μέσω της θετικής γνωμοδότησης των συμβουλίων τους αποτελεί ισχυρή βάση για τα επόμενα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου. Στόχος των ιθυνόντων του Δικεφάλου είναι, πριν το Πάσχα, να έχουν ενσωματώσει το ΕΧΣ στον φάκελο που πρόκειται να καταθέσουν στο αρμόδιο υπουργείο.

Ο «ασπρόμαυρος» προβληματισμός για το ζήτημα αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ αναμένουν με αγωνία, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, τις αποφάσεις των συμβουλίων, «ευελπιστώντας ότι αυτές θα ολοκληρωθούν άμεσα πριν την παύση των εργασιών τους λόγο των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών». Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος της ανακοίνωσης: «Εν αναμονή αποφάσεων για τη Νέα Τούμπα».

Υπενθυμίζει, δε, ότι οι βασικοί άξονες του Σχεδίου είναι:

- Η αναβάθμιση της ποιότητα του αστικού ιστού και του δομημένου περιβάλλοντος και κατ΄επέκταση και η ποιότητα ζωής των κατοίκων
- Η δημιουργία προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση συνθηκών και παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της αλάνας Τούμπας έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη ρύθμιση για την περιοχή
- Σύνδεση με τους υφιστάμενους χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, υπαίθριας αναψυχής και στην ανάδειξη και αρμονική – λειτουργική ενσωμάτωση όλων των νέων ανάλογων χρήσεων και παρεμβάσεων.
- Η ολοκληρωμένη ρύθμιση των θεμάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης που θα προκύψουν από την κατασκευή του νέου γηπέδου καθώς και οι ρυθμίσεις για άξονες και διαδρομές πεζού και ποδηλάτου
- Την τήρηση του πολεοδομικού ισοζυγίου τόσο σε ποσοτικά όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 16:00 της Δευτέρας. Μέχρι τις 17:30 είχαν προσέλθει μόλις 21 σύμβουλοι, από τους 49 που απαρτίζουν το συμβούλιο. Για να υπάρξει απαρτία και να ξεκινήσει η συνεδρίαση απαιτείται η παρουσία 25 συμβούλων. Ο πρόεδρος του Σώματος, Σίμο Μπενσασσών, ανέμενε μιάμιση ώρα και, εμφανώς ενοχλημένος από τη στάση των δημοτικών συμβούλων, ανακοίνωσε την ακύρωση της συνεδρίασης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στον ΠΑΟΚ κυριαρχεί η βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει αντίστοιχη καθυστέρηση ή άλλο εμπόδιο σε ό,τι αφορά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.