Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019
x

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πρόκειται για το τμήμα της λεωφόρου από το ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (πλατεία Ειρήνης, Ρολόι) μέχρι το ύψος της οδού Παναγή Τσαλδάρη

Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή της Νεάπολης.

Πρόκειται για το τμήμα της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου από το ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (πλατεία Ειρήνης, Ρολόι) μέχρι το ύψος της οδού Παναγή Τσαλδάρη. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τις 7 π.μ. και θα διαρκέσουν έως τις 4 μ.μ.. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διακοπεί στο τμήμα της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το ύψος της συμβολής της με την οδό Παν.Τσαλδάρη. Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ελ.Βενιζέλου, Π.Τσαλδάρη και τους γύρω δρόμους της περιοχής.

Επίσης, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο ρεύμα πορείας από την οδό Αμασείας προς την λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμασείας μέχρι το ύψος της συμβολής της με την οδό Καλλικράτειας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ωστόσο, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα κινούνται κανονικά στο καθορισμένο δρομολόγιό τους με τη βοήθεια των σημαιοφόρων που θα βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου.

Το έργο

Οι εργασίες αφορούν στον άξονα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, που ξεκινά από τα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Λαγκαδά (12όροφες) και φθάνει μέχρι τον κόμβο Κ6 της περιφερειακής οδού, ο οποίος ανακατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε με αποτέλεσμα να έχει καταστεί ένας ασφαλής οδικός άξονας για τις δεκάδες χιλιάδες οχημάτων που εξυπηρετεί καθημερινά. Αυτός οδηγεί προς την περιφερειακή οδό και μεγάλους οικισμούς (Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι), όπως επίσης και στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της δυτικής Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Γ.Παπαγεωργίου, 424ΓΣΝ), και ο οποίος εξαιτίας του πολύ μεγάλου φορτίου έχει υποστεί σημαντικές φθορές.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, εκτελέσθηκε με ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και με δημοτικούς πόρους, ενώ στο συνολικό κόστος συμμετέχει κατά ένα μικρό μέρος και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες της ανακατασκευής της λεωφ. Α.Παπανδρέου περιλάμβαναν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν (περιοχή Μετεώρων).

Η μεγάλη παρέμβαση υλοποιήθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα τμηματικά σε συνολικά έξι ημέρες ξεκινώντας από τον κόμβο Κ6 (συμβολή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου με την περιφερειακή οδό και τη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου), φθάνοντας μέχρι την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη. Ένα άλλο συνεργείο εκτέλεσε τις εργασίες στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την οδό Λαγκαδά μέχρι τη συμβολή των οδών Νεοχωρίου και Κ.Καραμανλή (πάρκο Ρουμανικών), για να ολοκληρωθεί το έργο και στο υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι την πλατεία Ειρήνης.

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν αφορούν στην απομάκρυνση του παλιού οδοστρώματος και στη διπλή επίστρωση με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και διαγραμμίσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ