Skip to main content

Νέες έφοδοι της ΥπΕΕ σε ελεύθερους επαγγελματίες για τις... αποδείξεις

Νέους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εντοπίσουν
Νέους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, τα συνεργεία κάνουν εφόδους στα γραφεία φορολογουμένων, οι οποίοι είχαν ελεγχθεί και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν για τον ίδιο λόγο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συμμορφωθεί, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ...ενθαρρυντικά.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα, η «λογική των αποδείξεων» δεν έχει περάσει ακόμα σε πολλούς από αυτούς, οπότε και τα (νέα) πρόστιμα που επιβάλλονται είναι ανάλογα. Βεβαίως, στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχισθούν και στο μέλλον, υπό τον όρο όμως ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου δεν θα απεργούν όπως κάνουν χθες και σήμερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για δεύτερη συνεχή μέρα θα αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, μη επιτρέποντας την είσοδο των υπαλλήλων σε αυτό, με εξαίρεση το προσωπικό ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το γραφείο του υπουργού Οικονομικών λειτούργησε όλη τη μέρα με μόλις μια...  γραμματέα.