Skip to main content

Νέες καταθέσεις αστυνομικών στη δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Με καταθέσεις αστυνομικών οι οποίοι «χρεώνουν» στον Βασίλη Παλαιοκώστα και τους συγκατηγορουμένους του μια απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή και ένα «χτύπημα» σε τράπεζα συνεχίστηκε χτες η δίκη για
Με καταθέσεις αστυνομικών οι οποίοι «χρεώνουν» στον Βασίλη Παλαιοκώστα και τους συγκατηγορουμένους του μια απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή και ένα «χτύπημα» σε τράπεζα συνεχίστηκε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, στην επεισοδιακή απόπειρα ληστείας στο θωρακισμένο όχημα ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης που εκτυλίχθηκε το Φεβρουάριο του 2008 στην περιοχή της Επανομής συμμετείχαν τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους για την απαγωγή Μυλωνά.

Τότε οι δράστες είχαν «γαζώσει» το όχημα με όπλα Καλάσνικοφ, καθώς, σύμφωνα με τις αρχές, πυροβόλησαν από 60 φορές, ενώ επιχείρησαν να σπάσουν το παρμπρίζ του οχήματος με βαριοπούλες. Ωστόσο, ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να ξεφύγει και απομακρυνθεί από την περιοχή, πριν οι τέσσερις δράστες ολοκληρώσουν το σχέδιό τους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και δύο από τους συνεργούς του στην απαγωγή Μυλωνά στις 5 Μαΐου του 2008 «χτύπησαν» και υποκατάστημα τράπεζας στο Πανόραμα, από το οποίο κατάφεραν να «σηκώσουν» το ποσό των 22.000 ευρώ.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.