Skip to main content

Νέες κινητοποιήσεις αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν για ακόμη μια φορά οι αγρότες της Β. Ελλάδας από σήμερα, Πέμπτη. Οι αγρότες του νομού Σερρών, Καβάλας και Χαλκιδικής παρατάσσουν τα τρακτέρ τους ζητώντας άμεσα μέτρα σ
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν για ακόμη μια φορά οι αγρότες της Β. Ελλάδας από σήμερα, Πέμπτη. Από τις 11:00 οι αγρότες του νομού Σερρών παρατάσσουν τα τρακτέρ παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Στρυμονικού. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες του νομού Καβάλας, ζητώντας μεταξύ άλλων τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΟΔΑΣ), Αναστάσιο Κάτο, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε ανοικτή ψηφοφορία, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν την εθνική οδό και άλλα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.

Τρακτέρ παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας στον κόμβο των Κερδυλλίων στήνουν σήμερα το πρωί και οι αγρότες της Καβάλας.

Εξάλλου, στον αποκλεισμό του οδικού δικτύου από και προς το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, αποφάσισε να προχωρήσει από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία Αδέσμευτων Αγροτών νομού Σερρών.

Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, διεκδικούν εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας, Παύλο Αραμπατζή, το γεγονός ότι το υπόλοιπο των επιδοτήσεων θα καταβληθεί στο τέλος Μαρτίου «έχει εξοργίσει» τον αγροτικό κόσμο.

Η αρμόδια υπουργός κα Κατερίνα Μπατζελή, σε συνάντηση με παραγωγούς της Χαλκιδικής, που επίσης βρίσκονται σε κινητοποίηση, μίλησε για χορήγηση ενισχύσεων 480 εκατ. ευρώ και καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων μέχρι τέλους Φεβρουαρίου.