Κυριακή 5 Απριλίου 2020
x

ΝΕΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι σιδηροδρομικοί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη - Αντιδρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε ομόφωνα το δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), που διεκδικεί την έγκριση της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία» των αρμόδιων αρχών.

Η ΠΟΣ εξήγγειλε τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 05:00-08:00, 13:00-16:00 και 21:00-24.00, καθώς και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου (από 00.00 έως 24.00), για το προσωπικό που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο.

Ωστόσο, ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων αυτών.

Οι σιδηροδρομικοί κάνουν λόγο για «ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής Σ.Σ.Ε., η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα», που «έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από Σ.Σ.Ε., θέτοντας σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε».

Σύμφωνα με την ΠΟΣ, η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ έχει ήδη υπογραφεί από τον Μάρτιο, αλλά βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί.

«Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που, όχι μόνο καταπατούν τα  εργασιακά μας δικαιώματα - όσα μας έχουν απομείνει -, αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων» δηλώνουν οι σιδηροδρομικοί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ