Skip to main content

Νεκροί 26 Ταλιμπάν από πακιστανική αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 26 μέλη των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς των θέσεών τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Τουλάχιστον 26 μέλη των Ταλιμπάν - κατά τον πακιστανικό στρατό - σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς των θέσεών τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως έγινε γνωστό από Πακιστανούς αξιωματούχους.

Στην επιχείρηση της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή Ορακζάι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 Ταλιμπάν και καταστράφηκαν επτά κρυψώνες τους, σύμφωνα με το αξιωματούχο των τοπικών αρχών Ζαμάν Χάτακ. Σε άλλη επιχείρηση, στη γειτονική περιοχή Κουράμ που συνορεύει με το Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν οκτώ Ταλιμπάν, όπως είπε το στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης Σερ Μπαχάνταρ Χαν.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο περιοχών επιβεβαίωσαν τις επιδρομές και τον απολογισμό τους.

Οι ζώνες των φυλών που συνορεύουν με το Αφγανιστάν θεωρούνται το προπύργιο του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ) και της Αλ Κάιντα. Λόγω των πιέσεων που ασκεί η Ουάσινγκτον, το Πακιστάν τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στην περιοχή αυτή.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, από το Ισλαμαμπάντ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, διαβεβαίωσε και πάλι το Πακιστάν για τη στήριξη της Ουάσινγκτον αλλά κάλεσε την χώρα να καταβάλει «αποφασιστικές» προσπάθειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.