Skip to main content

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι ανοιχτά των Σφακίων - Είχαν πάει για ψάρεμα με κανό

Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 44χρονο, οι οποίοι παρασύρθηκαν εχθές με το κανό τους από τους ισχυρούς ανέμους

Τραγική τροπή πήραν οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους ανοιχτά των Σφακίων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, και οι δύο εντοπίστηκαν νεκροί.

Νεκρός εντοπίστηκε πρώτα ο ένας εκ των δύο φίλων που τα ίχνη τους χάθηκαν χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σφακίων. Πρόκειται για 50χρονο Ρεθυμνιώτη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Πλακιά Ρεθύμνου. Μαζί του βρισκόταν και ένας άνδρας 44 ετών.

Υπενθυμίζεται οτι όλη τη νύχτα δύο σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό, παραπλέοντα και drone με θερμική κάμερα σάρωναν τη θαλάσσια περιοχή από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δύο φίλων.

Με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες προστέθηκαν δύο αλιευτικά, ένα όχημα του λιμενικου σώματος ενώ παραμένουν και συνεχίζουν τις έρευνες τα δύο παραπλέοντα, τα δύο σκάφη του ΛΣ και το drone.

Οι δύο άντρες είχαν πάει για ψάρεμα με δύο καγιάκ, όταν ξαφνικά την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός αλλαξε απότομα και ένα δυνατό μπουρίνι άρχισε να τους παρασύρει τα καγιάκ στα ανοιχτά. Αμέσως οι δύο φίλοι που κατάγονται από το Ρέθυμνο επικοινώνησαν με τις αρχές ζητώντας βοήθεια.

Στο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του ΛΣ ΕΛΑΚΤ σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε τους δύο φίλους στο λιμανάκι των Σφακίων όπου πάρκαραν το αυτοκίνητο τους, είπε πως φορούσαν σωσίβια. Πάντως όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες λιγοστεύουν καθώς στις έρευνες οι δύο πρώτες ώρες είναι οι πιο κομβικές σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ, creta24

φωτογραφία αρχείου