Skip to main content

Νέοι επικεφαλής στις Δημόσιες Επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

Τους επικεφαλής των διοικήσεων σε επτά Οργανισμούς που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Τους επικεφαλής των διοικήσεων σε επτά Οργανισμούς του Δημοσίου που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει η Voria.gr.

Αναλυτικότερα:

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)

Προτείνεται ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο νομικός Στέλιος Αγγελούδης, με σκοπό να εκλεγεί από την επόμενη Γενική Συνέλευση. Έως τότε ορίζεται ως μέλος του ΔΣ.

Ο κ. Αγγελούδης έχει σπουδάσει Νομική και Δημοσίο Δικαίο. Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος ΕΡΤ Α.Ε, Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης, Υπουργείου Πολιτισμού, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Υπουργείου Ανάπτυξης και Σύμβουλος Διοίκησης της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ «2004». Σήμερα είναι Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθλητισμού Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΔΕΘ)

Πρόεδρος ΔΣ : Ιωάννης Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη από το 1990, ενώ από το 1999 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.


HELEXPO

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος : Πάρις Μαυρίδης, μαθηματικός. Ο κ.Μαυρίδης έχει διατελέσει γενικός διευθυντής του Διαβαλκανικού Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου(ΔΙΠΕΚ) και γενικός γραμματέας στο δήμο Καλαμαριάς.

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Πρόεδρος : Ελευθέριος Ιακώβου, ο οποίος είναι Καθηγητής και Διευθυντής του τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής  Ανάλυσης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος σε κυβερνητικούς οργανισμούς των  Η.Π.Α., και εταιρίες όπως  οι Ryder Dedicated Logistics, ΙΒΜ, Sea Land/Maersk, Royal Caribbean Cruises, Hellmann Logistics, Celebrity Cruises, την Παναμερικανική Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (Marine Hotel Association) και Perry Ellis International. Επίσης διετέλεσε διδάσκων και εκπαιδευτής, για περισσότερο από μία δεκαετία, σε σεμινάρια επιστημονικής κατάρτισης ανωτάτων στελεχών (C level executives) εταιριών στις Η.Π.Α. που περιλαμβάνονται στη λίστα Fortune 500.
 
Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) Βορείου Ελλάδος, Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics του Υπουργείου Μεταφορών κα Επικοινωνιών και Μέλος της Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Καινοτομίας EUREKA, ενώ έχει διατελέσει και Εθνικός Εμπειρογνώμονας στη Διαχειριστική Επιτροπή του 7ου Προγράμματος Πλαισίου με θεματική προτεραιότητα Μεταφορές και Αεροδιαστημική, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.


Διευθύνων Σύμβουλος : Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, μοριακός γενετιστής

ΕΥΑΘ Παγίων

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Αθανασίου, καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Καινοτομίας

Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης

Πρόεδρος: Χρήστος Κουτράκης.

Είναι χημικός, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργανική Χημική Τεχνολογία (Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου) και εξειδίκευση στη διοίκηση και τον έλεγχο της παραγωγής.      Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων (Vivartia, Henninger Hellas A.E. κ.α.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό (1981-2006) και επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων (2007-2009). Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 1978 και του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας από το 1980. Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.


Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Σαββίδης, εκπαιδευτικός

Διευθύνων Σύμβουλος: Παναγιώτης Κακαφίκας, γεωπόνος