Κυριακή 18 Αυγούστου 2019
x

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ: ΤΟ ΝΕΟ Ν/Σ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΕΙ

Θα επανέλθουμε καταθέτοντας εκ νέου τις προτάσεις μας στους αρμόδιους φορείς και στο Υπουργείο, αναφέρει η νεολαία της παράταξης.

Εμπόδια στην ορθή λειτουργία και την ανάπτυξη των ΑΕΙ δημιουργεί το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΑΝΕΛ και προσθέτει ότι «υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθωθούν σε αυτόν τον νόμο».

Όπως υποστηρίζουν, ο τρόπος εκπροσώπησης των φοιτητών και ο καθορισμός ορίου θητειών για αυτούς, η δυνατότητα αύξησης του ποσοστού απαλλασσόμενων φοιτητών, εφόσον πληρούν ακαδημαϊκά κριτήρια και οι περισσότερες πρωτοβουλίες για να τερματιστούν παθογένειες που προκύπτουν από την κομματοκρατία, η οποία ταλαιπωρεί χρόνια τα Ιδρύματα της χώρας, είναι μερικά από αυτά.

«Το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που ψηφίστηκε σήμερα 2/8/2017, διορθώνει σε πολλές περιπτώσεις, άστοχες επιλογές και πολύ κακές ρυθμίσεις του προηγούμενου νόμου, που έφεραν μεγάλη σύγχυση στα Ιδρύματα της χώρας», αναφέρει παράλληλα η νεολαία ΑΝΕΛ και συνεχίζει:

«Οι διάφορες κραυγές εκπροσώπων της αντιπολίτευσης λαμβάνουν χώρα, επειδή με τις νέες ρυθμίσεις διορθώνονται κάποιες παθογένειες - που βόλευαν πολύ τις παλαιοκομματικές πρακτικές τους - και αποκρούονται οι ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις τους. Είναι προφανές, άλλωστε, από τις εγκληματικές τους επιλογές, σε αυτόν τον τομέα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, πως το ενδιαφέρον τους για τα ΑΕΙ είναι καθαρά υποκριτικό».

«Θα επανέλθουμε, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και καταθέτοντας εκ νέου τις προτάσεις μας στους αρμόδιους φορείς και στο Υπουργείο, καθώς η συζήτηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Πατρίδα μας δεν θα σταματήσει εδώ», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ