Skip to main content

Νέος χορηγός της Basket League είναι πλέον και επίσημα η Stoiximan

Τεράστια ανάσα παίρνουν έτσι οι ομάδες της Α1 και κυρίως οι οκτώ της περιφέρειας και το Λαύριο, στην πιο δύσκολη - οικονομικά - περίοδο της Ελλάδας.

Σε συμφωνία για τη χορηγία του πρωταθλήματος μπάσκετ και τη μετονομασία του σε «Stoiximan.gr Basket League» για τα δύο επόμενα χρόνια ήρθαν ο ΕΣΑΚΕ και η Stoiximan.

Τεράστια ανάσα παίρνουν έτσι οι ομάδες της Α1 και κυρίως οι οκτώ της περιφέρειας και το Λαύριο, στην πιο δύσκολη - οικονομικά - περίοδο της Ελλάδας. Μια επιτυχία που πιστώνεται στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Μιχάλη Μελή, που θα βοηθήσει τις ΚΑΕ να βάλουν στο ταμείο τους 2,3 εκατομμύρια ευρώ συνολικά για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το Sport24, η νέα χορηγική σύμβαση υπεγράφη, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που είχε λάβει κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ο πρόεδρος του Μιχάλης Μελής, το απόγευμα της Παρασκευής 7/10. Η δε εφαρμογή της στα γήπεδα συμφωνήθηκε να ξεκινήσει από τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη κατασκευή και υλοποίηση των δημιουργικών κατά την 1η αγωνιστική.

Με τον τρόπο αυτό λύνεται το βασικό πρόβλημα του πρωταθλήματος, αφού με τον ΟΠΑΠ να έχει δηλώσει πως αλλάζει τη στρατηγική του επενδύοντας μόνο σε φανέλες μεγάλων ομάδων και όχι στη Λίγκα, το πρόβλημα για τους εννέα «μικρομεσαίους» και άρα και για τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος ήταν φέτος τεράστιο.