Skip to main content

Νέος «εμφύλιος» Κατσέλη - Παπακωνσταντίνου

Υπέρ της ύπαρξης ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού βραχίωνα τάσσεται πλέον ανοικτά η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη.
Υπέρ της ύπαρξης ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού βραχίονα τάσσεται πλέον ανοικτά η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επαναδιατύπωσε αυτή την άποψη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να οριστικοποιηθεί η θέση του ελληνικού δημοσίου για την επόμενη μέρα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η άποψη της κ. Κατσέλη έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη θέση που διατυπώνεται από το περιβάλλον του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος άλλωστε άνοιξε και το παιχνίδι της διεκδίκησης της ΑΤΕ και του ΤΤ από την Πειραιώς, ανάβοντας το πράσινο φως.

Ωστόσο, η κ. Κατσέλη θεωρεί ότι ισχυρός κρατικός τραπεζικός βραχίονας, χωρίς τους δύο αυτούς οργανισμούς, είναι αδιανόητος, οπότε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου θα κληθούν να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις εν μέσω "φίλιων πυρών".