Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΝΕΟΣ ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ

Συνεργείο επιχείρησε να προβεί σε προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή πλευρικών διοδίων - Η νέα απόπειρα ματαιώθηκε από τη δημοτική αρχή

Ένα ακόμη επεισόδιο στον κλεφτοπόλεμο που εξελίσσεται εδώ και πολύ καιρό, μεταξύ της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και του δήμου Δέλτα, με αφορμή τα πλευρικά διόδια των Μαλγάρων και της Χαλάστρας, έλαβε χώρα χθες. Για ακόμη μία φορά συνεργείο της Εγνατίας Οδού επιχείρησε να προβεί σε προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στο ύψος της αερογέφυρας των Μαλγάρων. Ωστόσο και αυτή η νέα απόπειρα ματαιώθηκε καθώς μερικές δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, έπειτα από κινητοποίηση της δημοτικής αρχής, συγκεντρώθηκαν στο σημείο και απέτρεψαν την πραγματοποίηση κάθε εργασίας.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Εγνατία Οδός επιχειρεί να προχωρήσει στην κατασκευή των συγκεκριμένων πλευρικών διοδίων τα οποία αποτελούν μέρος του συνολικού δικτύου των διοδίων του αυτοκινητόδρομου. Τα συγκεκριμένα διόδια είναι μία από τις τελευταίες εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να κλείσουν πριν από την ανάληψη του αυτοκινητόδρομου από ιδιώτη καθώς λίγο πριν από το Πάσχα άρχισε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στο Λαγκαδά, ενώ πριν από περίπου δύο εβδομάδες τέθηκαν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια στο Δερβένι.

Η χθεσινή απόπειρα του συνεργείου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. έγινε στο ύψος της αερογέφυρας των Μαλγάρων. “Είναι το ίδιο σημείο στο οποίο επιχείρησαν και παλαιότερα, παρότι τους εξηγήσαμε ότι αυτό το οποίο πάνε να κάνουν είναι καταστροφικό για τους αγρότες της περιοχής”, αναφέρει στην Voria.gr ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως εξηγεί “πριν από ακριβώς έναν χρόνο είχαμε εξηγήσει στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ότι η χωροθέτηση των διοδίων είναι τελείως εσφαλμένη. Αφενός υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ο κεντρικός αρδευτικός αγωγός ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή και αφετέρου καταργείται ουσιαστικά η αερογέφυρα των Μαλγάρων με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες αγρότες της περιοχής να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα χωράφια τους”.