Skip to main content

«Ο Ηρακλής θα ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο»: Νέα σελίδα στον Γηραιό με πρόεδρο Κούγια

Ο γνωστός ποινικολόγος μπαίνει στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ηρακλής με 33% - Συμπαίκτες του ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και ο νυν μεγαλομέτοχος Στράτος Ευγενίου

Μία νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα στη μακρόχρονη ιστορία του Ηρακλή, καθώς στη διοίκηση του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης εισέρχονται ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τομ Παπαδόπουλος.

Στη νέα μετοχική σύνθεση οι δύο προαναφερόμενοι θα συμμετέχουν με 33% και ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Στράτος Ευγενίου με 34% πλέον, με τον Αλέξη Κούγια να αναλαμβάνει χρέη προέδρου.

«Ο Ηρακλής θα ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο»

Στην παρουσίαση του νέου σχήματος που έγινε νωρίτερα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ο νέος πρόεδρος της ομάδας Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι «εφεξής ο Ηρακλής δεν θα είναι επαίτης, δεν θα ζητιανεύει και θα απαιτεί σεβασμό».

«Ο Ηρακλής θα μπει μπροστά, ο Ηρακλής θα ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται ομάδες να έχουν μόνο σφραγίδα και να συμμετέχουν στην Super League. Από σήμερα, μαζί με τη βοήθεια τη δική μου, του Στράτου Ευγένιου και του Τομ Παπαδόπουλου, ο Ηρακλής μας δεν θα ξαναπτωχεύσει, δεν θα ζητάει χρήματα. Θα έχουμε εξασφαλισμένο το μέλλον του Ηρακλή», επισήμανε ο κ. Κούγιας.

«Σκέψεις για ελεύθερη είσοδο στο Καυτανζόγλειο μέχρι το τέλος της σεζόν»

Τόνισε, δε, ότι στην κατηγορία που βρίσκεται η ομάδα για να έχει ένα αξιοπρεπές ρόστερ και να λειτουργεί επαγγελματικά χρειάζεται περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα αυτή τη στιγμή να είναι μόλις 57.000 ευρώ. «Εμείς θα σηκώσουμε το βάρος με καθαρά και δουλεμένα χρήματα. Θα ξανά κάνουμε το Καυτανζόγλειο σημείο αναφοράς. Στόχος μας είναι η επάνοδος του Ηρακλή στη μεγάλη κατηγορία. Έχω μία σκέψη, να έχουμε ελεύθερη είσοδο μέχρι το τέλος της χρονιάς στο γήπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Κυριακές θα έχουν και πάλι χρώμα Ηρακλή» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το επόμενο διάστημα θα πέσουν οι επίσημες υπογραφές στα συμβόλαια για τη νέα μετοχική σύνθεση.

Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, βουλευτές αλλά και παράγοντες και φίλοι του Ηρακλή.

 «Παραλλάσσοντας την ευχή που δίνουμε τις μέρες αυτές "Χριστός Ανέστη", μπορούμε να πούμε "Ηρακλής Ανέστη". Έχω μεγαλώσει μέσα στα γήπεδο και μπορώ να καταλάβω τον καημό του φιλάθλου. Καλωσορίζω και χαιρετίζω αυτή τη νέα προσπάθεια, σε συνέχεια της προσπάθειας που έχουμε κάνει ως δήμος για να μπορέσει να πάρει πίσω την περιουσία του ο ΓΣ Ηρακλής», είπε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε μια ακόμα ισχυρή ομάδα στην πόλη, εύχομαι καλή επιτυχία, θα είμαστε δίπλα σας».