Skip to main content

Νίκες για Γιάννινα και Εθνικό

Αήττητος παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη συμπλήρωση της πέμπτης αγωνιστικής της Football League, όπου επιβλήθηκε άνετα με 3-1 εντός έδρας του Πιερικού. Νίκη και για τον Εθνικό, 1-2 στην έδρα της Καλλ
Αήττητος παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά και την συμπλήρωση της πέμπτης αγωνιστικής της Football League, όπου επιβλήθηκε άνετα με 3-1 εντός έδρας του Πιερικού.

Οι Γιαννιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 11’ ευτύχησαν να κάνουν το 1-0 με τον Ανδράλα. Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία της ομάδας του Στεγάν Ντεμόλ, με αποτέλεσμα στο 29’ να γίνει και το 2-0. Σκόρερ αυτή ήταν ο Βάντερσον, ο οποίος σημείωσε ένα πολύ ωραίο τέρμα.

Ο ΠΑΣ ήταν κυρίαρχος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ενώ ανάλογη απόδοση είχε και στην επανάληψη, με τον Ηλία Κώτσιοο στο 60’ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το μόνο που κατάφερε ο Πιερικός στην επόμενη μισή ώρα, ήταν να μειώσει με τον Δήμου σε 3-1 στο 80’.

Με τη νίκη αυτή οι Γιαννιώτες έφτασαν τους 13 βαθμούς και πλέον βρίσκονται μόλις δύο πόντους πίσω από τον Παναιτωλικό, τον οποίο υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική (18/10).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Πάντος, Κώτσιος (65΄ Τζημόπουλος), Κεϊτά, Ανδράλας, Ντε Βινσέντι, Σιαλμάς, Μπακαγιόκο, Τζάνης(78’ Κυριακός).

Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας): Γουμάγιας, Δήμου, Κοντέων (54΄ Πουλάκος), Γ. Λαζαρίδης, Τασίδης, Παπαγεωργίου, Μιλόσκοβιτς(75’ Αμπραμοβιτς), Πουρτουλίδης, Πέντα, Λόπεζ (65΄ Κ. Λαζαρίδης), Γκουγκουλιάς.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Κουτσόγιαννος, Νικολάδος (Αθηνών)

Καλλιθέα-Εθνικός 1-2

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Εθνικός για την τρέχουσα περίοδο επικρατώντας με 2-1 της Καλλιθέας στο «Ελ Πάσο».

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και άνοιξαν το σκορ στο 33’ με ωραίο γυριστό σουτ του Ουατάρα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντιδράσουν και ισοφάρισαν στο ξεκίνημα του δεύτερο μέρους (46΄) με τον Μαρουκάκη, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Περέιρα με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, δίνοντας παράλληλα στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.

Ο Εθνικός με τη νίκη αυτή, έφτασε τους πέντε βαθμούς, προσπερνώντας την Καλλιθέα η οποία παρέμεινε στους τέσσερις.

Καλλιθέα (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Τζωρμπατζάκης, Κουτρουμπής (76΄ Ντακόλ), Ηρακλής, Πινδώνης, Κατσαρός, Καλτσάς (46΄ Μαρουκάκης), Τσάνα, Καραδήμος, Πλατέλλας (46΄ Φαμπίνιο).

Εθνικός (Νίκος Γκουλής): Συμεωνίδης, Παγώνης, Κοκκίνης, Σύρος (80΄ Παστός), Ψιάνος, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Περέιρα (69΄ Στρατάκης), Ουατάρα, Χανιώτης, Τσεμπερίδης (57΄ Κωστάκης).

Αναλυτικά, η 5η αγωνιστική:

Σάββατο 09/10

ΟΦΗ-Διαγόρας 2-0
(54’ Ουκάρ, 64’ Γκουέι)

Κυριακή 10/10

Παναιτωλικός-Θρασύβουλος 2-0
(10΄ Καραμαλίκης, 43΄ Θεοδωρίδης)

Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός 2-1
(50΄ Μαρκόφσκι, 83’ Μοσχάκης - 40΄ Ναπολεόνι)

Βέροια-Αγροτικός Αστέρας 0-0

Εθνικός Αστέρας-Τρίκαλα 1-0
(8΄ Διαμάντης)

Πανθρακικός-Ιωνικός 1-0
(26΄ Λόπες)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηλιούπολη 1-0
(6΄ Ροντρίγκο)

Δευτέρα 11/10

Καλλιθέα-Εθνικός 1-2
(46’ Μαρουκάκης - 33’ Ουατάρα, 48’ Περέιρα)

ΠΑΣ Γιάννινα-Πιερικός 3-1
(11΄ Aνδράλας, 29΄ Βάντερσον, 60΄ Κώτσιος, 80’ Δήμου).