Skip to main content

Νικολαΐδης: «Ο Άρης πάσχει σε νοοτροπία και ψυχολογία»

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης παρέθεσε την άποψη του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και ΚΑΕ Άρης.

 

Στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «κιτρινόμαυρες» ΚΑΕ και ΠΑΕ.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
Για την πορεία της ομάδας του Μίχαλ Πρόμπιερζ: 
 
«Προπονητές δεν είμαστε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποστηρίζουμε την ομάδα. Μπορώ να καταλάβω με την παρέκκλιση που δε μιλάμε για ένα άνθρωπο αλλά για 30 ποδοσφαιριστές. Κατά προσέγγιση μπορώ να πω. Είναι περίεργη η κατάσταση. Να ξεχωρίσουμε τον όρο νοοτροπία και η ψυχολογία. Το πρώτο επηρεάζει το δεύτερο, το αντίθετο όμως δε γίνεται. Η ομάδα πάσχει και από τα δύο. Στο κομμάτι νοοτροπίας δεν έχει ταυτότητα και αυτό φέρνει την κρίση στο παιχνίδι. Μοναδική αναλαμπή το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό έγινε γιατί οι παίκτες είχαν αυξημένο κίνητρο. Η κακή ψυχολογία φέρνει λανθασμένο χειρισμό καταστάσεων. Έχει καθαρά να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία και το πώς επηρεάζονται οι παίκτες ο προπονητές. Να βρουν ουσιώδη αντίδραση για να αλλάξουν οι ισορροπίες και να μην πάει στράφι όλη η χρονιά και αντιμετωπίζουμε προβλήματα και του χρόνου».
 
Για τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Λέσχης: 
 
«Οι αριθμοί δόθηκαν επακριβώς σε όλους. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε ακούσει πολλά. Καταρχήν για το θέμα των δόσεων και το πόσο βιώσιμο είναι το να πρέπει να καταβληθεί σε 17 δόσεις το ποσό στην εφορία. Ο παραλογισμός των εισπρακτικών μέσων βιώνεται καθημερινά. Μας λένε ότι τζάμπα κάναμε τι κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Προσπαθώντας να στραγγαλίσεις μία εταιρία πιάνοντάς την από το λαιμό κινδυνεύεις να τη σκοτώσεις και να μη διασφαλίσεις την απόσβεση των χρεών. Ο Άρης είναι η μοναδική τακτοποιημένη εταιρία εκτός από τον Ολυμπιακό. Αντί να επιβραβεύεται η συνέπεια υπάρχει ο στραγγαλισμός. Μήπως θέλουν να κάνουμε διοίκηση πρωτοδικείου και να μην πάρουν ποτέ τα χρήματά τους; Δεν μπορείς να της φέρεσαι σα να είναι η χειρότερη απ' όλες. Να κάνουμε μία σοβαρή πρόταση και να τα εξετάσουμε με την Εφορία για να ανασάνει η εταιρία. Με μειωμένα τα προσδοκώμενα έσοδα».
 
Για το διοικητικό μοντέλο που εκφράζει η Λέσχη: 
 
«Μου έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στον Άρη το εγχείρημα της Λέσχης είναι ευλογία και κατάρα. Κερδίζουμε πολλά αλλά έχει 'αποπροβατοποιηθεί' ο κόσμος και με την υπάρχουσα διοίκηση πληρώνεις το τίμημα από το να έχεις ένα λαϊκιστή πρόεδρο και να δέχεται την κάθε απάντηση του γιατί 'το λέω εγώ και ισχύει'. Υπάρχει καχυποψία από τον κόσμο γιατί είμαστε αιρετοί και δεν είμαστε διορισμένοι από Πρωτοδικείο. Ο Αρειανός έχει χάσει το δικαίωμα να είναι οπαδός αλλά συνιδιοκτήτης της ομάδας. Ναι μεν έχουμε την ευκαιρία και την ευχέρεια να έχουμε τον κόσμο πίσω μας και να μας στηρίζει και δεν έχουμε το προνόμιο να έχουμε ένα λαϊκιστή πρόεδρο που να λέει έτσι είναι επειδή το είπα εγώ και ισχύει. Να είχε δανείσει ο κ. Αθανασιάδης στον κ. Σαρρή χρήματα της ΠΑΕ τα οποία λείπουν από τα ταμεία και να διαβεβαίωνε ότι θα ξαναμπούν στα ταμεία φαντάζεστε τι θα γινόταν».
 
Για τη νέα τιμολογιακή πολιτική: 
 
«Τα πράγματα έχουν σφίξει πάρα πολύ και θα σφίξουν ακόμα περισσότερο. Θέλουμε να κρατήσουμε τη μάζα των μελών και αν γίνεται να την αυξήσουμε. Κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για τις συνδρομές μελών. Χωρίσαμε στην κατηγορία των 50 ευρώ και έχουν όλα τα προνόμια των μελών αλλά δεν θα απολαμβάνουν τις εκπτώσεις της εταιρίας της ΠΑΕ (διαρκείας κτλ.). Την πολιτική της ΠΑΕ την χαράσσει η ίδια και δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Δίνοντας 50 παραπάνω πηγαίνοντας προς οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ θα απολαμβάνει τις εκπτώσεις. Αν κάποιος θέλει να κάνει ένα βήμα πίσω και έχει δώσει 100 ευρώ μπορεί να κάνει μία αίτηση και να επιστραφούν τα 50 ευρώ και ο ίδιος στην κατηγορία των απλών μελών».
 
Για την αγωγή της πλευράς Σκόρδα: 
 
«Μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε κίνηση την κάναμε για την αγωνιστική ηρεμία της ομάδας. Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται την υπομονή ως μειονέκτημα, έρχεται η ώρα να προβείς σε ενέργειες. Με αυτή την υπομονή αφήσαμε να εκτεθούν πρόσωπα και να καταλάβει ο κόσμος κάποια πράγματα. Περίμενα να γίνει προσπάθεια από κάποιον συγκεκριμένο κύριο να κάνει μία κίνηση για να ταράξει τα πράγματα στην ΠΑΕ για προσωπικούς σκοπούς. Έχει παραδεχτεί ότι η αγωνιστική πορεία της ομάδας έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις του. Δε θα δώσουμε μασημένη τροφή στον κόσμο. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι γίνεται».
 
Για τις κρίσιμες στιγμές που περνά η ΚΑΕ Άρης: 
 
«Αγωνιστικά κινείται για να ρολάρει αλλά χωρίς την διοικητική στήριξη οι ομάδες κλατάρουν. Η διοίκηση εκπέμπει SOS. Οι βιαστικές κινήσεις είναι ο εχθρός της μεθοδολογίας. Οποιαδήποτε απόφαση δεν θα παρθεί από εμάς αλλά από το σύνολο της γενικής συνέλευσης. Δε ξέρουμε που θα καταλήξει η ομάδα που μας έχει κάνει τους περισσότερους Αρειανούς περνάει τη δεύτερη δυσκολότερη περίοδο. Όλοι έχουμε καθήκοντα να στηρίξουμε την ομάδα που έχει κάνει τον Άρη γνωστό σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Το σημερινό παιχνίδι είναι μία καλή ευκαιρία. Σιγά σιγά κερδίζει το χαμένο έδαφος και το αγωνιστικό κομμάτι να πηγαίνει πολύ καλά ώστε να δούμε το αγωνιστικό».
 
Για την ιδιότητα του πρωταθλητή του τάε κβον ντο, αναφερόμενος στην προετοιμασία και στους μεγάλους στόχους του για το 2012: 
 
«Οι δύο μεγάλοι στόχοι είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Μάιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου η φιλοδοξία μου θα είναι να φτάσω εκεί που δεν έχω καταφέρει μέχρι και σήμερα. Δηλαδή, στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».