Skip to main content

Νίκος Παπανδρέου: Πρέπει να διασφαλίσουμε δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην καλή εμπειρία που αποκόμισε όταν πριν από χρόνια δούλεψε σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε μεταλλικά κουτιά κόκα κόλα.

Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κόμβου καινοτομίας με κέντρο τη Δυτική Αττική θα είχε πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Παπανδρέου, σε παρέμβασή του στην εκδήλωση με θέμα: «Πράσινη και Ψηφιακή μετάβαση στη Δυτική Αττική».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι ένα σημαντικό θέμα που αφορά το μέλλον μας. «Αντιπροσωπεύει μια πρόκληση, αλλά και μια ευκαιρία για την ανάπτυξη. Δεν είναι απλώς μια ιδέα. Είναι μια αναγκαιότητα για την επιβίωση και την αειφόρο ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Πρέπει όμως να διασφαλίσουμε ότι η μετάβαση είναι δίκαιη και περιλαμβάνει όλους τους πολίτες, προστατεύοντας την κοινωνική συνοχή και την ισότητα.Απαιτεί πολιτική βούληση, επενδύσεις και συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων φορέων. Με τη σωστή προσέγγιση και τη συνεχή προσπάθεια, επεσήμανε μπορούμε να προχωρήσουμε προς μια πιο βιώσιμη και ψηφιακή κοινωνία. Είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ψηφιακή μετάβαση στη Δυτική Αττική, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα μπορούσε να είναι το παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. «Η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού κόμβου καινοτομίας με κέντρο τη Δυτική Αττική θα είχε πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και θα μπορούσε να στηρίξει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση που είναι απαραίτητη, για την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών μας, για τη μείωση του κόστους αλλά και για την ασφάλεια των εργατών», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην καλή εμπειρία που αποκόμισε ο ίδιος όταν πριν από πολλά χρόνια δούλεψε στην περιοχή σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε μεταλλικά κουτιά κόκα κόλα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής και συμμετείχαν επίσης οι: Δρ. Δημήτρης Βέργαδος, Καθηγητής ΠΑΠΕΙ, κάτοχος της Έδρας της UNESCO: "Creative Cities in Motion: Urban Sustainable Mobilityand Utilization of Cultural Resources”, Ευάγγελος Λιάκος, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής και Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ