Skip to main content

Κορωνοϊός:Επιβαρύνεται η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη λέει ο πρόεδρος ΙΣΘ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης απηύθυνε έκκληση να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, λέγοντας πως καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων στην πόλη

Έκκληση να μην ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας, έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στην πόλη επιβαρύνεται, χωρίς όμως να έχουμε φτάσει σε επικίνδυνο σημείο.

«Για να μην φτάσουμε όμως, όπως επισημαίνουν και οι λοιμοξιολόγοι και η επιτροπή του υπουργείου Υγείας, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να φορούμε μάσκα, να απολυμαίνουμε τα χέρια μας συνεχώς και να τηρούμε τις αποστάσεις. Αν το κάνουμε αυτό τότε η κατάσταση δεν θα χειροτερέψει», τόνισε ο κ. Νίτσας από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πριν από την προγραμματισμένη σύσκεψη φορέων της πόλης με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου.

Ο κ. Νίτσας σημείωσε ότι στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, με πολλά μάλιστα να είναι ορφανά, εξηγώντας πως γι' αυτά δεν μπορεί να ιχνηλατηθεί από που ακριβώς μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

«Αυτό σημαίνει ότι ο ιός βρίσκεται στην κοινότητα, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι η κοινωνία το έχει ξεχάσει και πολλοί από εμάς δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Νίτσας τόνισε ότι σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επικαιροποίησε τις οδηγίες για τα μέτρα προστασίας προς όλους τους υγειονομικούς χώρους, τους ιατρούς και τα ιατρεία, νοσοκομείων ή ιδιωτικά και γενικά  οπουδήποτε αλλού υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή δευτεροβάθμια. «Να μην ξεχνάμε υπάρχουν ασθενείς που είναι ευαίσθητοι και ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, που αν μολυνθούν θα έχουν δυσάρεστες συνέπειες», είπε.

Ο κ. Νίτσας σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς, που δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι και γι'αυτό οφείλουμε να προστατευόμαστε όλοι. «Δεν εχουμε τελειώσει με την ιστορία αυτή. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», κατέληξε ο κ. Νίτσας.