Skip to main content

Νορβηγοί αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον από το κρατικό fund της Νορβηγίας το οποίο επενδύει κεφάλαια που εξοικονομούνται από την εκμετάλλευση του πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Ευκαιρίες, σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητά το Invest Norway. Πρόκειται για το κρατικό επενδυτικό fund της Νορβηγίας, που επενδύει κεφάλαια από τη δεξαμενή των πόρων που εξοικονομούνται από την εκμετάλλευση του αργού πετρελαίου στη Βόρειο Θάλασσα. Είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα τρία μεγαλύτερα παγκοσμίως και το γεγονός ότι «ρίχνει τη ματιά του» στη χώρα μας, συνιστά από μόνη του είδηση πρώτου μεγέθους.

Μάλιστα, φέρεται να έκανε και το πρώτο του βήμα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως μαθαίνουμε άνοιξε μια κατ αρχήν, πιλοτική, πίστωση, αφού προηγουμένως η αρμόδια διευθύντρια του fund επισκέφθηκε δύο φορές την Αθήνα και αναζήτησε συνεργασίες, που θα μπορούσαν να ευοδωθούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες, σχετικές, πληροφορίες, το Invest Norway, θέλει να συνεργαστεί επί ελληνικού εδάφους με το ΕΤΕΑΝ αλλά και με τους Γάλλους της επενδυτικής τράπεζας BΡΙ προκειμένου να βρει τις ελληνικές εταιρίες που χρειάζονται χρηματοδότηση, αλλά έχουν παράλληλα και προοπτικές για να ανταποδώσουν αυτή τη βοήθεια.