Skip to main content

Νότιο Αιγαίο: Ομαλά η επιστροφή όσων είχαν μεταβεί μέσω Thomas Cook

Με προβληματισμό αντιμετώπισαν οι τοπικοί φορείς την εξέλιξη της αναστολής λειτουργίας της εταιρείας-Πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Ξεπερνούν τους 4.000 οι επισκέπτες σε Ρόδο και Κω που έφτασαν στα δύο μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων με την επισήμως χρεοκοπημένη Thomas Cook, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Ρόδο προκειμένου να συζητηθεί η διαχείριση του προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα υπήρξε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, μετά την είδηση βόμβα της χρεοκοπίας του αρχαιόττερου ταξιδιωτικού οργανισμού , στην οποία συμμετείχαν η υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο, Ράνια Κοσιώρη, o χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Ταρασλιάς.

Gια σήμερα, δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη πτήση αεροσκαφών της εταιρείας από τη Ρόδο.  Όσον αφορά την Κω, για σήμερα είχαν προγραμματιστεί τρεις  πτήσεις , οι επιβάτες των οποίων εξυπηρετούνται με πτήσεις άλλων εταιρειών και η επιχείρηση επιστροφής τους στην Αγγλία εξελίσσεται ομαλά.

Από νωρίς το πρωί εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, Περιφέρεια, Δήμος και ΕΞΡ βρίσκονται σε μια μαραθώνια προσπάθεια συντονισμού όλων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την διαχείριση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τους λοιπούς τουριστικούς φορείς της χώρας, όπως η ΠΟΞ, το ΞΕΕ και ο ΣΕΤΕ.