Skip to main content

Νοτοπούλου: Αδύναμο σημείο το κόμπλεξ της συμπρωτεύουσας

Η υφυπουργός Εσωτερικών μίλησε αναφορικά με την επιδίωξη δημιουργία προοδευτικού μετώπου από την κυβέρνηση για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου στην πόλη πραγματοποίησε η υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μιλώντας σε συνέντευξη της στο «Έθνος της Κυριακής», η κ. Νοτοπούλου της οποίας το όνομα «ακούγεται» ως η επίσημη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Θεσσαλονίκης επισήμανε πως αδύναμο σημείο της πόλης είναι «το παλιό και το κατεστημένο». «Να σκεφτούμε μεγαλόπνοα και μακροπρόθεσμα. Η Θεσσαλονίκη μητρόπολη των Βαλκανίων, χιλιοειπωμένο όραμα, τόσο που έχασε την αξία του και έμοιαζε άπιαστο όνειρο ή δούλεμα. Να, όμως, που τα έργα τελειώνουν. Σχεδιάζεται και υλοποιείται η Σιδηροδρομική Εγνατία. Να που ζούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Να που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται στα πόδια της. Η Θεσσαλονίκη έγινε διπλωματικός κόμβος. Αποκτά κοινωνικές δομές και υποδομές. Η δύναμη της Βόρειας Ελλάδας είναι οι άνθρωποί της. Το μυαλό και η ψυχή τους».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη στα αυτοδιοικητικά, η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως είναι κάτι αναγκαίο λόγω των προσπαθειών εκφασισμού της κοινωνίας.

«Έχουν γίνει δολοφονίες, γίνονται δολοφονίες με πρόσημο φασιστικό. Η στρατολόγηση μαθητών από τη ΧΑ, οι χλαμύδες και τα άλογα που κυκλοφορούν στην πόλη, τα πανό «η δημοκρατία απειλεί τη Μακεδονία». Χρειάζεται συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταματήσουμε να δίνουμε δύναμη σε όποιον καλλιεργεί το μίσος. Εμείς είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε τον κόσμο όπως τον βρήκαμε, «ανόητο, άδικο και κακό». Εμείς είμαστε εδώ για να φτιάξουμε τον κόσμο πιο δίκαιο. Γι' αυτό το κάλεσμα που κάνουμε απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως κομματικής ταύτισης. Απευθύνεται σε όποιον και όποια αγωνιά για μια πόλη δημοκρατική, μια πόλη που σέβεται τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, μια πόλη που δεν κρύβει την Ιστορία της, αλλά μαθαίνει. Μια πόλη που με αυτοπεποίθηση σχεδιάζει την ανάπτυξή της. Αυτή είναι η προσπάθειά μας, η πυξίδα μας. Όλοι μας να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για μια πόλη ανοιχτή και φωτεινή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.