Skip to main content

Νοτοπούλου: Δώστε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στις φορολογικές δηλώσεις

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει την ανάγκη παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Την ανάγκη παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου επισημαίνει με ανακοίνωσή της η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Διαβάστε ακόμη: Συνεχή προβλήματα και μεγάλη ταλαιπωρία στο Taxisnet - Αναγκαία η παράταση των δηλώσεων

Όπως σημειώνει η Κατερίνα Νοτοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από τις 21 Ιουλίου με ερώτηση 54 βουλευτών προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχε τονίζει την ανάγκη παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

«Τονίσαμε ότι μπορεί από τον Απρίλιο να διανύουμε περίοδο προετοιμασίας, ελέγχου, ολοκλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ωστόσο διαπιστώνεται ότι η πραγματοποίηση της διαδικασίας προχωράει με αργούς ρυθμούς και αρκετά προβλήματα, ειδικά για τις επιχειρήσεις. Και αυτό, όχι με ευθύνη των Φοροτεχνικών-Λογιστών, αλλά λόγω εξωτερικών παραγόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής και πρόσθεσε ότι «αφουγκραζόμενοι την αγωνία των φοροτεχνικών συλλόγων και επαγγελματιών του κλάδου οι οποίοι ζητούσαν παράταση έως 30/9/2022 γνωρίζοντας ότι ο όγκος των υποχρεώσεων δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί  με βάση τις καταληκτικές ημερομηνίες του υπουργείου είχαμε ζητήσει τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας για τις 30 Σεπτεμβρίου».

Η παράταση δεν δόθηκε, τονίζει η βουλευτής, «με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία για φοροτεχνικούς και φορολογούμενους καθώς το σύστημα Taxisnet από χθες δεν ανταποκρίνεται επαρκώς με αποτέλεσμα οι δηλώσεις είτε να μην μπορούν να υποβληθούν είτε να υποβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση».

Καταληκτικά, η Κατερίνα Νοτοπούλου ρωτά τον υπουργό Οικονομικών εάν προτίθεται να δώσει επιτέλους παράταση για τις 30 Σεπτεμβρίου όπως έιχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Ιούλιο και όπως με ανακοινώσεις και επιστολές τους ζητούσαν δεκάδες ενώσεις Φοροτεχνικών-Λογιστών από όλη την Ελλάδα;