Skip to main content

Νοτοπούλου: Επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας

Επίσκεψη της υποψήφιας δημάρχου στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα με προτεραιότητα το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, το παρεμπόριο, την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, τη βελτίωση και επέκταση του εγκαταλελειμμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων δρόμων κλπ., θέματα στα οποία προβλέπονται και απαιτούνται συνέργειες και συντονισμός δράσεων της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αρχής.

«Η ανάγκη για άμεση ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, είναι επιτακτική», σημειώνει η κ. Νοτοπούλου.

Όπως αναφέρει, συζητήθηκε ακόμα ο «επανασχεδιασμός των δράσεων και συνεργασιών με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, η επαναλειτουργία των περιπολιών με τη χρήση ποδηλάτων κυρίως για την αστυνόμευση του δικτύου ποδηλατοδρόμων το οποίο έχει παραμεληθεί, παρά τα χρηματικά ποσά που έχουν διατεθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης».

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση του χαρακτήρα της δημοτικής αστυνομίας μετά τη βίαιη διάλυσή της την περίοδο 2012-2013», σημείωσε η ίδια προσθέτοντας πως «πάγια θέση της παράταξης της είναι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και η επαναφορά του κανόνα 1/1 , μια πρόσληψη προς κάθε μια αποχώρηση τη στιγμή που ανθυποψήφιοί μας υποστηρίζουν την επιστροφή του 1/5 που ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία τους στηρίζει».

«Το στοίχημα της πόλης είναι κοινό», δήλωσε καλώντας όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουν μαζί τη μάχη για την πόλη.